Regija
IZRAVNA KOMUNIKACIJA S ČELNICIMA GRADA

Građani za tribine dobro pripremljeni
Objavljeno 4. listopada, 2022.
VINKOVCI



Tribinom na kojoj su sudjelovali stanovnici s područja gradskih mjesnih odbora Mala Bosna i Slavija završio je ovogodišnji desetodnevni ciklus tribina u Vinkovcima "Zajedno za bolje sutra", koji je odlično prihvaćen među građanima. Takav način komunikacije u svojim je začetcima bio jedinstven u Hrvatskoj, te su ga poslije slijedili i drugi gradovi. Priliku da upozore na nedostatke u svojim naseljima, ulicama i kućanstvima građani koriste na najbolji mogući način, nerijetko nudeći i konkretna rješenja. Tako izravno sudjeluju u planiranju projekata, ali i formiranju gradskog proračuna za sljedeću godinu.

Gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je zajedno sa svojim timom pokrenuo sustav tribina, ističe kako je pet godina druženja s građanima na takav način rezultiralo uzajamnim povjerenjem i zajedništvom kada je riječ o brizi za grad.

- Otvoren pristup te konstruktivne kritike i konkretni prijedlozi uvijek su dobrodošli kako bismo zajedno radili na ljepšoj budućnosti naših Vinkovaca. Građani su iz godine u godinu vrlo aktivni, pripreme se za tribinu i uvijek imaju jasne zahtjeve, na koje mi nastojimo što brže i efikasnije odgovoriti. Najvažnija je upravo ta otvorena i direktna komunikacija. Razgovaramo s ljudima, slušamo sve što nam imaju reći i nastojimo pronaći rješenje problema, ali također uvijek jasno damo do znanja kada je nešto nerealno i financijski neostvarivo - pojašnjava Bosančić.

Protekla godina u Vinkovcima bila je u znaku projekta aglomeracije, jednog od najvećih i najzahtjevnijih projekata u gradu na Bosutu, koji je prilično utjecao na svakodnevicu građana. Ne iznenađuje stoga što su i rasprave na tribinama uglavnom bile o uređenju komunalne infrastrukture, asfaltiranju kolnika, uređenju staza, postavljanju javne rasvjete, problemima s vodovodnom i mrežom odvodnje.

- Vinkovci su bili veliko gradilište, uređeno je više od 90 ulica, koje su dobile novu mrežu odvodnje, uređene su prometnice i pješačke staze, rekonstruirana je vodovodna mreža. Jako je važna suradnja s građanima, koji su nas upravo na ovim tribinama upozorili na određene propuste i nedostatke na komunalnoj infrastrukturi kako bismo ih što prije otklonili - kaže Bosančić. M.F.

Miroslav Flego
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike