Sport
DRUGA SUPERSPORT LIGA

Zrinski posustaje, stoper Tankosić je zakucao Međimurje
Objavljeno 4. listopada, 2022.
Zrinski poražen pokraj čepinske Uljare, preostali slavonski tercet imao je vrlo uspješnu etapu

Nekompletno je bilo sedmo kolo jedinstvenog trećeligaškog državnog nogometnog saziva drugoligaškog imena jer su zbog nepogodnih, poplavljenih, terena susreti u Sesvetama i Opatiji odgođeni za utorak, odnosno srijedu.



Tako je odigrano samo šest susreta, a u četiri su participirali Slavonci. Dosadašnji najbolji, iz Jurjevca, jedini je izgubio, preoostali tercet upisao pobjede te znatnije napredovao u redoslijedu. Zrinski je unatoč porazu pokraj čepinske Uljare ostao trećeplasirani, što sigurno neće biti kada se odigraju zaostale utakmice. Momčad trenera Josipa Milardovića mogla je potvrditi taj status jer je u ranoj fazi igre povela protiv pristiglog sastava iz Hrvaca, koji je do odmora preokrenuo jurjevačku prednost, a nakon nepunih 17 minuta nastavka rezultat je bio izjednačen. Ne i konačan jer su gosti zabili i treći pogodak te nanijeli Zrinskom uzastopni, drugi, poraz, nakon kojeg je dojam da Jurjevčanima više odgovara igrati u pravim gostima nego u obližnjem Čepinu, koji je ove sezone njihov domaći teren. Istodobno mladi su Osječani gostovali u Čakovcu na krilima prethodnog dojmljivog uspjeha upravo protiv Zrinskog, a sličan su štićenici trenera Hrvoja Kurtovića ostvarili i protiv domaćeg Međimurja, tako ga “zakucavši” za dno redoslijeda. U junaka se, pomalo neočekivano, prometnuo stoper Petar Tankosić, koji je postigao prva dva pogotka za bijelo-plave mladiće, koji, očito, sazrijevaju brže od pretpostavljenoga. U Slavonskom Brodu slavio se internacionalac iz Bosne i Hercegovine Selmir Mahmutović, čijim se pogotkom u posljednjim sekundama prvoga poluvremena Marsonia domogla svih, prijeko potrebnih, bodova iz derbija začelja s Grobničanom, koji je tako ostao pri dnu, od kojeg su igrači novoga trenera, Darija Damjanovića, malo odmaknuli. Ne i predahnuli, poput, primjerice, Belišćana, koji su preko Trnja ponovno dospjeli u gornji dio tablice. Sastav trenera Davora Rupnika autoritativno se postavio protiv gostiju iz Zagreba, koji su sredinom prvoga dijela bili pogodak u minusu, a kući otišli s ukupno tri. S toliko osvojenih bodova “tigrovi” su došli do skora od deset nakon sedam odveženih etapa, u kojima se na vrhu isprofilirao tandem iz Ploča i Bjelovara, gdje su na uvjerljiv način ostali svi bodovi, uz koje su domaćini načinili opipljiviji odmak od konkurencije.

Dražen Lekšan
 
Standings provided by Sofascore
Rezultati 7. kola
Međimurje (Čakovec) - Osijek II 0:3, Zrinski (Jurjevac) - Hrvace 2:3, Marsonia (Slavonski Brod) - Grobničan (Čavle) 1:0, Jadran LP (Ploče) - Zagorec (Krapina) 5:1, Belišće - Trnje (Zagreb) 3:0 i Bjelovar - Dugo Selo 4:1. Susreti Sesvete - Mladost (Ždralovi) i Opatija - Jadran (Poreč) odgođeni su za 4. i 5. listopada.

U 8. kolu, 8. listopada, sastaju se: Bjelovar - Zrinski, Hrvace - Međimurje, Zagorec - Marsonia, Osijek II - Jadran LP, Grobničan - Opatija, Jadran - Belišće, Trnje - Sesvete i Dugo Selo - Mladost.

Najčitanije iz rubrike