Sport
OSVRT NA 11. KOLO SUPERSPORT HNL

Hajduk u derbiju produbio agoniju Rijeke
Objavljeno 3. listopada, 2022.
Susreti 11. kola Supersport HNL nisu donijeli nikakve posebne poremećaje na ljestvici. Dinamo je nastavio sjajan niz uspjeha te bilježi najbolji start u sezonu otkako se igra Liga 10. Nova žrtva "modrih" bio je Slaven Belupo, koji je na Maksimiru pružio značajno jači otpor nego što to sugerira konačan rezultat od 4:1. Koprivničani su do 20-ak minuta prije kraja imali 1:1, ali su se raspali u završnici, a utakmicu je obilježio bizaran autogol vratara "farmacueta" Antuna Markovića, koji je doslovce pogodio vlastitu mrežu prilikom pokušaja raščišćavanja jedne situacije ispred linije svojih vrata. Dinamo je na taj način zadržao 11 bodova prednosti u odnosu na prvog pratitelja Hajduk. Splićani su, pak, do nova tri boda došli u Jadranskom derbiju na Rujevici. Rijeci, koja je u najgorem nizu poraza u posljednjih 60 godina, presudio je Azienwen. Rijeka sada za pobjedu ne zna u posljednjih 12 službenih susreta, a u prvenstvu nije slavila već u 10 utakmica. Naravno, to ju je prikovalo za dno, pa iskusnog talijanskog stručnjaka Sersea Cosmija čeka zahtjevan posao na klupi riječke momčadi. Zato se raspoloženje naglo popravlja u Gradskom vrtu. Dolazak Renea Pomsa na klupu razdrmao je osječku momčad koja je lagano isprašila Lokomotivu (4:1), a posebnost tog susreta su dva ultrabrza pogotka Osijeka koji je već u trećoj minuti vodio sa 2:0. Kasnije je bila samo stvar tehnike taj susret mirno privesti kraju, što je bijelo-plavima donijelo pozicioniranje na treće mjesto. Niz pozitivnih rezultata nastavila je i Istra 1961, koja nije poražena na trećem uzastopnom gostovanju. Ovaj put Puljani su "izbjegli metak" u Varaždinu (1:1) kod momčadi koja je slovila za jedno od najugodnijih iznenađenja sezone. Malo-pomalo taj epitet, ako nastave u tom tempu, mogla bi im preoteti baš Istra 1961. S tog susreta zapamćen će ostati sjajan pogodak Tonija Teklića kojim su Varaždinci došli u vodstvo koje je kasnije poništio Caseres. Ničeg novog nije bilo ni na Šubićevcu gdje je gostovala Gorica. Šibenik je tijekom stanke promijenio trenera jer je Damira Čanadija zamijenio Mario Cvitanović, ali rezultatske navike su ostale. Šibenčani su opet remizirali, što im je osmi neriješeni ishod u 11 odigranih kola. Gorica je, pak, tim bodom prekinula negativnu seriju od pet uzastopnih poraza pa je prvoligaški "fenjer" prepustila Rijeci.

Strijelci su u ovom kolu opet bili raspoloženi jer je postignuto 15 pogodaka ili ravno tri po susretu. Tome su najviše pridonijeli susreti u Gradskom vrtu i Maksimiru gdje je postignuto po pet golova. Što se posjeta tiče, on je bio u okviru ovosezonskog prosjeka. Na tribinama hrvatskih stadiona okupilo se 14.386 gledatelja ili 2877 po utakmici. Jasno, najposjećeniji bio je Jadranski derbi u Rijeci, koji je pratio 5841 gledatelj.

Dalibor Keler
 
Standings provided by Sofascore
REZULTATI 11. KOLA
Varaždin - Istra 1961 1:1, Osijek - Lokomotiva 4:1, Dinamo - Slaven Belupo 4:1, Rijeka - Hajduk 0:1, Šibenik - Gorica 1:1.

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike