Crna kronika
NEOBIČNA NESREĆA U SLATINI

Pijan tipkao na mobitelu i zabio se u policijski auto
Objavljeno 4. listopada, 2022.
Ozlijeđeni su pijani vozač automobila koji je skrivio nesreću i policajka. Oboje su u bolnici

Pijani vozači obilježili su i protekli vikend u Slavoniji i Baranji, a jedan od njih uspio se zabiti autom u policijsko vozilo. Naime, kako prenosi lokalni portal icv.hr, u subotu u ranim jutarnjim satima, u Ulici Vladimira Nazora u Slatini oko 4.15 sati, 31-godišnji vozač automobila, upravljao je automobilom pod utjecajem alkohola od 0,94 promila, i još je za vrijeme vožnje pisao poruku na mobitelu. Zbog toga je, a i zbog alkohola u krvi, magle i noći, izazvao navedenu prometnu nesreću.



Policijski je automobil skretao ulijevo na prilazni kolnik, a 31-godišnjak je udario prednjim lijevim dijelom svog automobila u stražnji lijevi bočni dio policijskog vozila. U prometnoj nesreći ozlijeđeni su 31-godišnji vozač automobila, ali i policajka koja je bila suvozač u policijskom vozilu. Oboje su prevezeni u Opću bolnicu u Virovitici. Protiv 31-godišnjeg vozača bit će podnesen prekršajni nalog prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

U Osječko-baranjskoj županiji u prometu je za vikend zatečeno deset vozača automobila i devet biciklista koji su bili pod utjecajem alkohola. Evidentirana su još 284 prekršaja, a najviše ih se odnosilo na prebrzu vožnju - 135. Najveća koncentracija od 2,80 promila izmjerena je 63-godišnjem biciklistu iz Đakova, koji je u svom gradu zaustavljen u petak oko 16.30 sati. Dvije osobe ozlijeđene su u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 19 sati u Našicama. Nesreća se dogodila kada je 31-godišnji vozač, s 2,39 promila u krvi, zbog neprilagođene brzine udario u vozilo koje je kretalo iz suprotnog smjera.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji policija je za vikend u prometu zatekla 13 pijanih vozača, a njih osam je odvedeno na triježnjenje u policijske postaje. Najveća koncentracija alkohola od 2,24 promila izmjerena je 51-godišnjem vozaču automobila koji je zaustavljen u subotu oko 23.30 sati na Trpinjskoj cesti u Vukovaru. Stacionarne kamere zabilježile su 25 prekršaja prebrze vožnje, najviše na državnoj cesti D 55 kod Gradišta, ukupno 13.

U Brodsko-posavskoj županiji, u petak oko 20.20 u Sičama, 37-godišnjak je upravljao automobilom ne koristeći sigurnosni pojas i pod utjecajem alkohola od 2,81 promil. Vozač je u jednom trenutku prešao na zemljano-travnatu površinu, gdje je daljnjim kretanjem udario prednjim dijelom automobila u betonski kolni ulaz, gdje se zaustavio. Vozaču je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Nova Gradiška, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Sandra Lacić
NEMA VOZAČKU, ALI ON UPORNO VOZI
U Ulici Petra Krešimira IV. u Slavonskom Brodu, u subotu oko 3.30, zaustavljen je automobil kojim je upravljao 27-godišnjak s 0,99 promila alkohola. Vozač nema položen vozački ispit i učestali je ponavljač prometnih prekršaja. Policajci su mu privremeno oduzeli vozilo. U Požeško-slavonskoj županiji policajci su za vikend utvrdili 56 prometnih prekršaja, od čega su se tri odnosila na alkohol i 29 na prebrzu vožnju. U petak oko 12.30, između mjesta Pleternica i Vesela, policajci su zaustavili automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,38 promila upravljao 43-godišnjak. Izdan mu je prekršajni nalog na novčani iznos od 5000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B-kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Možda ste propustili...

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike