Sport
”BROKERI” NADAHNUTI I EFIKASNI NA PRVOLIGAŠKOM STARTU

Pobjeda od 46 poena razlike dobra je za samopouzdanje, ali ne smije nikoga zavarati
Objavljeno 3. listopada, 2022.

Očekivanja u osječkom košarkaškom prvoligašu uoči starta sezone bila su optimistična. No malo tko je mogao očekivati da će premijernih 40 minuta proteći u takvoj dominaciji domaćina u Maloj dvorani Gradski vrt.



Vrijednosnice Osijek deklasirale si zagrebačke "analitičare", koji su na kraju ostali u minusu od 46 poena (104:58). Da su "brokeri" išli punim gasom cijelo vrijeme, razlika bi zasiguro bila i veća. Sudar nekadašnjih premijerligaških takmaca bio je jednosmsjerna ulica od prvog podbacivanja. Za tri minute Osječani su napravii 10:0 i tako najavili kakav će tijek i ishod imati prvoligaška premijera. Iako je arhivirana tek prva utakmica, momčad Srđana Helbicha poslala je jasnu poruku konkurenciji, koja ima iste težnje, a to je povratak u elitni hrvatski košarkaški razred.



- Nisam očekivao da će sve ispasti ovako lako i da ćemo brzo riješiti pitanje pobjednika. Znali smo da protivnik trenutno ne stoji najbolje s tjelesnom pripremom, stoga smo krenuli žestoko otpočetka. Odmah smo se nametnuli, pogodili prvih nekoliko šuteva, dodatno se opustili i odradili dobru utakmicu. Odličan početak - rekao je Helbich nakon svoje premijerne trenerske pobjede na klupi Vrijednosnica Osijek. S obzirom na tijek dvoboja, bilo je očekivano da svi iz zapisnika dobiju minutažu. Kapetan Veljko Budimir je za 19 minta ubacio 21 poen, uz osam skotkova i šest asistencija. Da je ostao duže na parketu, ne bi vjerojatno izostao ni prvi triple-double. Tihomir Vranješ bio je prvi strijelac utakmice (24), Tadej Tomljenović prvi asistent (11), a svi ostali odradili su svoje role na zadovoljavajućoj razini. Šut je iznosio 54 posto (39-72), trica se gađala 16-37 (43 posto), podijeljeno je čak 29 momčadskih asistencija. Lijepe brojke, ali treba biti realan i naglasiti da su ostvarene protiv momčadi koja ni u čemu nije bila dostojan protivnik. No,dva boda su dva boda, nisu “brokeri” krivi što su imali premijeru koja nije, nažalost, imala tenziju ni ozbiljnog treninga. Već sljedeće subote bit će daleko teža kušnja. Ide se k Riboli Kaštela, gostujuća premijera sigirno će biti izazovnija od ove domaće.

Nino Benčina
VRI. OSIJEK       104

HERMES A.       58

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 70. Suci: Barišić, Andrić i Lipovac

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Bradford 13, Vranješ 24 (6-7), Dmitrović 2, Tomljenović, Tokić 11 (0-1), Budimir 21 (1-1), Šiško 5, Bošnjak 8 (1-3), Perković 5 (1-2), Sudžum 15 (1-2), Pavić

HERMES ANALITICA: Baburek 14 (2-3), Grgić 14 (5-9), Tomasevich, Martinac 3, Ninčević 1(1-2), Rukavina 4, Smolić 12 (0-2), Kordić 2, Jacović 8 (2-4), Radonić

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 36:14, 33:12, 24:13, 11:19

Možda ste propustili...

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike