Osijek
NA TISUĆE POSJETITELJA UŽIVALO I POČASTILO SE NA ČEPINSKIM SUNCOKRETIMA

KUD “I. K. Adamović” čuvar je kulture
Objavljeno 2. listopada, 2022.
Čepinski suncokreti KUD-a "Ivan Kapistran Adamović" Čepin ponovno su, već 21. put, potvrdili da su najvažnija manifestacija u toj općini. Samo je izvođača na bini bilo šestotinjak, a svi su skupa privukli nekoliko tisuća gostiju. Predsjednik Antun Blažević potvrđuje da je KUD nositelj svih većih manifestacija i inicijator svega u Čepinu, od Suncokreta, preko Čepinskog čijala, do Božićnog sajma, koji su pokrenuli, kao i Uskršnjih igara.

- Već prvog dana samo na Dječjim suncokretima okupilo se nekoliko tisuća ljudi. Imamo dobru suradnju s Općinom Čepin, Osječko-baranjskom županijom, a našli smo i eminentne sponzore, pa je ova priredba, uz požrtvovan rad i trud svih članova, na visokoj razini, a na svim priredbama su nam i vrhunski gostujući KUD-ovi. Dvadesetak skupina ponudilo je izvanredan program – zahvalio je predsjednik čepinskih folkloraša Antun Blažević, dodavši kako je Općina odlično uskočila s popratnim sadržajima i udrugama te fišijadom i čobanijadom, pa su svi počašćeni.

Načelnik Čepina Dražen Tonkovac čestitao je svima što su se okupili u tako velikom broju. "U 22 godine KUD je puno rada utkao da se kultura i tradicija sačuvaju, da se sačuva identitet, da se zna tko smo i što smo, jer bez toga to nije narod, to je netko drugi. Zadovoljni smo što su se svi dobro proveli i zasigurno se vidimo i dogodine", poručio je Tonkovac.

Dožupan osječko-baranjski Mato Lukić rado je gost na Suncokretima, prenio je pozdrave župana Ivana Anušića. “Svim članovima moramo zahvaliti na ovakvoj organizaciji i tradiciji prezentacije kulturne baštine našeg kraja jer su prepoznati nadaleko. Županija je uvijek uz sve ovakve manifestacije i bit će uz organizatore”, poručio je Lukić. D.Pejić
Najčitanije iz rubrike