Regija
POVEĆANI SU TEKUĆI IZDATCI

Za 50 posto rastu cijene korištenja školskih dvorana
Objavljeno 3. listopada, 2022.
Od 2013. nije se mijenjala naknada za dvorane, igrališta, učionice i školske poslovne prostore
ŽUPANJA



Na dnevnom redu Županijske skupštine u četvrtak, 6. listopada, naći će se i prijedlog odluke o izmjeni odluke o uvjetima i načinu korištenja imovine školskih ustanova čiji je osnivač Vukovarsko-srijemska županije (VSŽ), a koji je u svome zaključku na usvajanje poslao župan Damir Dekanić.



"Zbog povećanja cijena energenata, troškova održavanja i povećanja troškova raspolaganja imovinom školskih ustanova, kao i naknade davanja imovine na korištenje, potrebno je uskladiti iznose visine naknade, kako bi se uspjeli podmiriti svi tekući izdaci koji nastanu po osnovi davanja školskog prostora na korištenje", stoji u obrazloženju Jadranke Mustapić-Karlić, pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti VSŽ-a. Prema predloženoj izmjeni, za privremeno korištenje prostora naknada bez PDV-a porasla bi za 50 posto, jednako kao i zakupnina za korištenje poslovnog prostora.

Pročelnica napominje da se u posljednjih devet godina cijena nije mijenjala i vrijedi od listopada 2013., te je predloženo povećanje iznosa naknade za održavanje tekućih izdataka koji nastanu korištenjem imovine. U slučaju privremenog korištenja prostora u određene sate tijekom dana prostor se daje na korištenje uz minimalnu naknadu, u koju nije uračunan PDV. Što se tiče sportskih dvorana i igrališta, sportskim klubovima koji su članovi Županijskog sportskog saveza u slobodnim terminima, koji nisu potrebni za rad s učenicima u redovitoj nastavi i izvannastavnim aktivnostima, naknada je 75 kuna za sat vremena korištenja sportske dvorane, 45 kuna za asfaltna igrališta (rukomet, košarka, odbojka, tenis) i 150 kuna za nogometna igrališta. Nogometna asfaltna i nogometna igrališta s ostalim podlogama stoje 45 kuna za 60 minuta korištenja, a trim-kabinet za stjecanje i održavanje tjelesne kondicije je 75 kuna.

Građanima i sportskim udrugama koji nisu članovi Županijskog sportskog saveza u preostalim terminima imovina se daje na korištenje uz višu minimalnu naknadu. Za dvorane do 150 četvornih metara cijena je 75 kuna za sat vremena, za one površine od 151 do 300 kvadrata 150 kuna, a za ostale sportske dvorane za sat korištenja valja izdvojiti 375 kuna. Za asfaltna je igrališta (rukomet, košarka, odbojka, tenis) naknada 90 kuna, a za nogometna 225 kuna.

Za korištenje asfaltnog i nogometnog igrališta s ostalim podlogama naknada je 90 kuna za sat vremena, kao i za korištenje trim-kabineta.

Marija Lešić Omerović
INFORMATIČKA UČIONICA 300 KN ZA SAT
Za korištenje klasične učionice za nastavu stranog jezika i ostalu teorijsku nastavu, kao i umjetničke programe, naknada je 45 kuna za školski sat, a za informatičke učionice s opremom ona iznosi 300 kuna. Osim navedenih iznosa korisnik školskog prostora dužan je platiti i naknadu radniku ustanove zaduženom za taj prostor od 45 kuna bruto za sat pružene usluge, osim za vanjski prostor. U slučaju korištenja poslovnog prostora minimalna zakupnina bez PDV-a iznosi 30 kuna za kvadrat za uredski prostor, a 52,50 kuna mjesečno za kvadrat prostora za posluživanje hladnih i toplih jela i napitaka te bezalkoholnih pića. Utvrđen je i iznos od 1050 kuna mjesečno po automatu za prostor s priključcima za električnu energiju.

Možda ste propustili...

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike