Mozaik
NOVO IZDANJE DANCING BEARA DONOSI REMEK-DJELA

Albumi Joni Mitchell u novom ruhu
Objavljeno 3. listopada, 2022.
Joni Mitchell bila je na prekretnici prije 50 godina. Nakon što je objavila četiri hvaljena albuma s Reprise Recordsom, uključujući njezino remek-djelo ‘‘Blue‘‘, iz 1971., napustila je izdavačku kuću kako bi se pridružila potpuno novom Asylum Recordsu 1972. Tijekom sljedećih sedam godina snima neke od najhvaljenijih pjesama svoje karijere, mijenjajući glazbeno usmjerenje dodavanjem više jazz-elemenata. Evolucija je kulminirala 1979. s albumom ‘‘Mingus‘‘, njezinom suradnjom s titanom jazza Charlesom Mingusom, i njezinim posljednjim albumom za Asylum.



Rhino istražuje početak te plodne ere s ‘‘The Asylum Albums‘‘ (1972.-1975.), sljedećim dijelom serije Arhiva Joni Mitchell. Kolekcija sadrži nove remasterirane verzije albuma ‘‘For The Roses‘‘ (1972.), ‘‘Court And Spark‘‘ (1974.), dvostrukog live albuma ‘‘Miles Of Aisles ‘‘(1974.) i ‘‘The Hissing Of Summer Lawns‘‘ (1975.). Sva četiri nedavno je remasterirao Bernie Grundman, a dostupni su od danas kao 4CD i 5LP box setovi te u digitalnom obliku.



Mitchell je i dalje osobno uključena u proizvodnju ovih kolekcija. Buduća izdanja u arhivskoj seriji stizat će na sličan način, nakon čega će uslijediti službeno izdanje “Archives”, s neobjavljenim audiozapisom iz istog razdoblja. T.K.
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike