Objavljeno 30. rujna, 2022.
Počeo je 4. po redu HeadOnEast, i to ni manje ni više nego na Glavnoj tržnici. Događaj "Kraljica pija" održan je u dobrom društvu i još boljoj hrani, gdje su posjetitelji imali priliku uživati u kraljevskom doručku za hedoniste i Cooking showu pod nazivom "Najbolje ribe su na istoku". Ukusne slavonske delicije za njih su pripremili domaći OPG-ovci, a ispred znatiželjnih posjetitelja pripremali su ih profesionalni domaći kuhari. - Svaki pravi hedonist zna da je dobar doručak temelj dana. Cilj je koristiti sezonske i svježe namirnice, kako u svakodnevnom životu tako i u turizmu, a jasno je koliko je turizam važan za našu županiju - objašnjava Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije. "Hrana se od davnina neizostavno veže uz hedonizam, to su nas naučili još stari Rimljani. Organizirali smo i panel ‘Znanjem do sigurnog hedonizma‘ kako bismo potrošačima ukazali na to da hedonizam nije moguć ako će nam hrana koju unosimo naštetiti", kaže Sara Mikrut Vunjak, pomoćnica ravnateljice Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.
Kao dio kampanje Europske agencije za sigurnost hrane, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, zajedno s RCK-om Ugostiteljsko-turističke škole dva dana organizira cooking showove kroz koje nastoji približiti potrošačima koje su to najčešće pogreške koje rade u pripremi hrane. Drugoga dana tema će biti "Kuda idu crne svinje", odnosno crna slavonska svinja.
E.Ristevski