Osijek
DAN GRADSKE ČETVRTI TVRĐA I GOD SV. MIHOVILA

U godinu dana odrađene su velike investicije u Istarskoj ulici, na Vijencu....
Objavljeno 1. listopada, 2022.

Stanovnici Gradske četvrti Tvrđa već nekoliko dana raznim programom obilježavaju Dan Gradske četvrti i crkveni god svetog Mihovila.



U četvrtak su ispred sjedišta na Vijencu Ivana Meštrovića položili vijence i zapalili svijeće ispred spomen-obilježja pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Antonio Lozančić i predsjednik Vijeća GČ Tvrđa Zoran Batnožić s vijećnicima iz te gradske četvrti. Okupljene je poslužila sreća, pa se ipak održao cijeli svečani program između dva pljuska.

Nastupili su prigodnim programom vrtićarci i školarci, Lipa..., a sve je završilo uz udruge s velikim domjenkom za najmlađe s hrpom slatkiša i sokova. U petak je održana fišijada, a u planu je bilo još i ribičko natjecanje na Dravi. Premda iz Vijeća četvrti kažu kako imaju još mnogo želja koje žele realizirati, ističu i kako su uz potporu Grada Osijeka mnogo toga realizirali. Jedan od većih projekata bio je onaj, uz podršku gradonačelnika, realiziran u Istarskoj ulici, koja je potpuno rekonstruirana. Riječ o radovima u koje je uloženo oko dva milijuna kuna. Također, zajednički s Gradom na Vijencu je popravljena cesta uz zgrade "baterije" do Vukovarske ulice, projekt vrijedan 400.000 kuna...

- Za ovu godinu planiramo napraviti stazu od Šopinga i trga do Vukovarske te obnoviti drvored. Četvrt smo s mnogo zelenila, pa to čuvamo i obnavljamo. Mnogo je projekata u planu, a jedan od njih, koji smo pripremili, obnova je kanalizacije kod "četverolista" koja je napravljena još u 60-im godinama. Parkinzi su nam bolna točka. Imamo nekoliko mjesta na kojima bismo ih napravili, a dva su gotova projekta parkinga kod "četverolista" i čekamo da krenemo s njima u realizaciju - izjavio je Batnožić.

Lozančić je kazao da su Gradska uprava i gradonačelnik Ivan Radić ove godine za program prioriteta za GČ Tvrđa namijenili 544.000 kuna.

- To je otprilike 10 posto više u odnosu na prošlu godinu. Ove smo godine zajedničkim snagama s GČ-om Tvrđa realizirali rekonstrukciju nogostupa u dužini od 70 metara, rekonstrukciju kolnika od OŠ Vijenac prema Vukovarskoj, kod “žeželja” smo obnovili nogostupe u vrijednosti od 200.000 kuna. Grad će i nadalje surađivati s Vijećem Gradske četvrti, te zajedno rješavati probleme na području Tvrđe - poručio je Lozančić. D.Pejić
Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike