Sport
SVJETSKE STUDENTSKE BORILAČKE IGRE

Domaćin minimalno porazio Pratljačića
Objavljeno 29. rujna, 2022.
Osječki superteškaš Luka Pratljačić nije se uspio plasirati u finale boksačkog turnira na Svjetskim studentskim igrama u borilačkim sportovima koje se održavaju u turskom Samsunu. Nakon što je prekidom u prvoj rundi svladao Korejca Soonjong Sea, u polufinalu se član BK Osijek sastao s domaćim boksačem Acarom Beratom, inače prošlogodišnjim četvrtfinalistom Svjetskog prvenstva. Bio je to vrlo zanimljiv meč, a na kraju su Luku od pobjede i plasmana u finale dijelile doslovce nijanse. Premda je sudačka odluka bila jednoglasna, svih pet sudaca dodijelilo je pobjedu Turčinu, ali je svih pet bodovalo meč 29:28 u korist Lukina suparnika, pa to najviše svjedoči da se radilo o neizvjesnom meču. Pratljačićev trener Matej Matković objasnio je trenutačnu situaciju i što je presudilo.

- Luka zbog ozljeda nije imao pravi meč deset mjeseci. Ovih 21 sekundi s Korejcem ne možemo računati kao pravi meč. Vidjelo se da mu nedostaje tzv. ringovske forme. Turčin je poznat po svom jakom i iscrpljujućem tempu i ovaj put je pobjeda otišla na njegovu stranu - rekao je Matković.

Inače, Luki je u kutu bio njegov brat, također još uvijek aktivni boksač Marko Pratljačić. Luka se iz Turske vraća s brončanom medaljom. Dobra je to uvertira uoči serije turnira. Što će kulminirati za nastup u olimpijskim kvalifikacijama tijekom 2023. godine. K.L.
,
,

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike