Sport
PROMJENA SMJERA U POLITICI KLUBA

U Gradskom vrtu napokon se okreću i mladim igračima
Objavljeno 30. rujna, 2022.
- Imam jasnu viziju u kojem se smjeru NK Osijek treba razvijati - kaže Kulešević

Vezani članci

PROBLEMI ZA BIJELO-PLAVE UOČI LOKOMOTIVE

Ima ozljeda, kartona i viroze

DRUŽENJE S NAVIJAČIMA

Pozitivna energija na Vijencu

NK Osijek riješio je i drugo kadrovsko pitanje koje se je otvorilo nakon što je raskinuta suradnja s Nenadom Bjelicom.



Nenad je uz dužnost trenera obnašao i onu sportskog dirketora, pa je trebalo pronaći novo rješenje za tu funkciju. Slično kao i za pitanje trenera, čelnici kluba čovjeka su pronašli u Gradskom vrtu. Ivica Kulešević već je u dva navrata bio trener prve momčadi, za Bjeličina mandata obnašao je dužnost pomoćnika sportskog direktora, a nakon odlaska imenovan je v.d.-om sportskog direktora. Sada je taj prefiks, v.d., uklonjen, pa je Ivica Kulešević službeno postao novi sportski direktor bijelo-plavih.

Jasna slika


Mandat će mu trajati najmanje do kraja sezone, a klupsko vodstvo nije željelo previše "talasati" oko tog važnog pitanja, nego se odlučilo za čovjeka koji je već dugo vrlo blizu momčadi i dobro poznaje njezine potrebe i probleme.

- Imam maksimalno povjerenje u Ivicu Kuleševića da će u novoj ulozi na najbolji mogući način provoditi sportsku strategiju kluba. Riječ je o iskusnom sportskom djelatniku, koji je u NK Osijek prošao brojne uloge, a kako je posljednje dvije godine bio pomoćnik sportskog direktora, dobro su mu poznati svi detalji koji se tiču njegova posla i smjera kojim želimo ići - poručio je Ferenc Sakalj, predsjednik Uprave NK Osijek.

O samom Kuleševiću ne treba previše trošiti riječi. Bio je prvotimac bijelo-plavih, imao je odlične rezultate vodeći mlađe kategorije, bio je voditelj Škole nogometa, a dobre je rezultate imao i kao trener bijelo-plavih. Sada mu je povjereno osjetljivo pitanje vođenja sportske politike kluba.

- Hvala predsjedniku Sakalju i Upravi na povjerenju koje mi je pruženo. Dugo sam već dio kluba, imam jasnu sliku o trenutnom stanju, kao i viziju u kojem se smjeru, kada govorimo o sportskom segmentu, NK Osijek treba razvijati. Vjerujem da ću svojim iskustvom, znanjem i entuzijazmom to povjerenje opravdati i da ćemo svi zajedno biti uspješni u razdoblju koje je ispred nas - rekao je Ivica Kulešević.

Novi smjer


Možda će se na prvi pogled to imenovanje činiti čistom “kozmetikom”, međutim, istina je posve drukčija. Pred Kuleševićem je jako puno vrlo ozbiljnih zadataka. Naime, NK Osijek ima u planu ozbiljnu promjenu smjera sportske politike. Nenad Bjelica je imao viziju, u kojoj je momčad pojačavao iskusnim igračima, u zenitu karijera. Osijek trenutačno ima vrlo skup igrački kadar, pa će već od zime krenuti u racionalizaciju. Osmorici igrača ugovori istječu sljedećeg ljeta pa nije isključeno kako će neki od njih napustiti bijelo-plavu svlačionicu već ove zime. Kuleševiću je u ruke stavljeno slaganje momčadi Osijeka za budućnost, a u to ulazi i stvaranje novih igračkih vrijednosti, s čime osječki klub u ovom trenutku ne stoji baš najbolje. U biti, u razdoblju koje dolazi plan osječkog kluba, kada je u pitanju sportska politika, bit će stvaranje momčadi koja će biti određeni spoj iskustva i mladosti. Naime, bez obzira na financijsku stabilnost koju je donio mađarski kapital, u Gradskom vrtu žele dio klupskog proračuna popunjavati i transferima igrača. To ne znači nikakvu rasprodaju, nego bi to bila otprilike dva kvalitetna transfera po sezoni. Kuleševića zbog toga čeka vrlo odgovoran zadatak, jer će na njegova leđa pasti provođenje nove strategije sportske politike NK Osijek.

Dalibor Keler
RENE POMS BEZ LICENCE
Ivica Kulešević će u sljedećem razdoblju biti vođen i kao trener NK Osijek. Jasno, ta će uloga biti samo formalna, zbog toga što Rene Poms ne može dobiti licencu od HNS-a. Austrijanac je u procesu dobivanja UEFA Pro licence, ali nogometnu akademiju upisao je u Austriji, pa mu HNS, prema svojim propisima, ne može izdati privremenu licencu, koju, recimo, izdaje polaznicima svoje trenerske akademije. Kako klub mora imati trenera, u zapisnicima službenih susreta stajat će Kuleševićevo ime.

Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU

Portugalci i Francuzi odaju počast Erikssonu

Najčitanije iz rubrike