Regija
17 GODINA USPJEŠNOG RADA

Na vukovarskom Veleučilištu oko tisuću studenata
Objavljeno 30. rujna, 2022.
Glasu Slavonije zahvalili za izniman doprinos u promociji rada te visokoobrazovne institucije
VUKOVAR - U povodu Dana Veleučilišta "Lavoslav Ružička" i njegova 17. rođendana, ta je obrazovna institucija dodijelila priznanja i plakete, a Glas Slavonije dobio je zahvalnicu za izniman doprinos u promociji rada vukovarskog veleučilišta.

Dekan Željko Sudarić rekao je kako su nazočni na svečanoj sjednici Stručnog vijeća pohvalili njihov cjelokupni rad od samih početaka do danas, što im je dodatni poticaj da nastave s planiranim razvojnim programima koji se ponajprije odnose na preseljenje u obnovljenu zgradu Radničkog doma u Borovu naselju, pokretanje novih studijskih programa i gradnju studentske kuhinje u sklopu studentskog doma Leopold.

- Radnički dom je prije nekoliko dana prošao tehnički pregled i dobio uporabnu dozvolu, pa idemo u projekt opremanja preko Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, uz potporu Grada, Županije i Vlade RH, kako bismo ga opremili u što kraćem roku i omogućili našim studentima najbolji studentski standard u regiji. To je preduvjet za pokretanje novih studijskih programa, ponajprije nastavaka upravnog i studija trgovine te studijskog programa vezanog uz sestrinstvo, u suradnji s našom bolnicom i Zdravstvenim veleučilištem Zagreb - istaknuo je dekan, dodavši kako su osigurali sredstva i dobili građevinsku dozvolu za gradnju studentske kuhinje.

Nova akademska godina počinje 3. listopada, kada će dočekati brucoše, raspodijeliti ih po odjelima i upoznati s mentorima, koji su im prva poveznica sa studijem. Još uvijek čekaju konačne brojke vezane uz upis, no već sada je jasno da će novu akademsku godinu započeti s približno tisuću studenata.

- Imamo prijava više nego svih prethodnih godina, a jedan od razloga je svakako i to što je u Saboru na čitanju novi Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti, koji propisuje da će naši studenti koji završe pet godina obrazovanja službeno biti magistri struke, što do sada nije bilo, odnosno nisu bili izjednačeni sa sveučilištima. Također će im biti omogućen nastavak na poslijediplomski studij - pojasnio je Sudarić.

Porastu interesa među novim studentima pridonijelo je i kontinuirano ulaganje u infrastrukturu, ljudske potencijale i brojne projekte, među kojima se ističe Centar za razvoj karijera, za što su preko Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih povukli četiri milijuna kuna i zaposlili voditelja koji radi sa studentima kako bi bili spremni za tržište rada i povezuje ih s poslodavcima.

Dragana Korpoš
NIKAD VEĆI INTERES ZA STUDENTSKI DOM
Kada je riječ o studentskom domu Leopold, ove je godine popunjen do posljednjeg mjesta, a Sudarić je naglasio kako je za 108 raspoloživih mjesta prispjelo rekordnih 150 prijava.

- Žao nam je što nismo sve zainteresirane mogli primiti, ali vjerujemo da će uspjeti u gradu pronaći adekvatan smještaj. Uz izvrsnu infrastrukturu imamo i najbolji nastavni, stručni i znanstveni kadar, o čemu najbolje govori kako trenutačno imamo sedam docenata, 13 doktora znanosti, dok je devetero kolega na doktorskim studijima, s tim da je Veleučilište iz vlastitih sredstava ulagalo u njihovo obrazovanje upravo u cilju da naša institucija postane što izvrsnija. Također, vlastita sredstva ulažemo i u educiranje ostalih stručnih službi - istaknuo je dekan.

Možda ste propustili...

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

Najčitanije iz rubrike