Regija
NAGODINU BRODSKA EKIPA PRVI PUT NA MARATONU LAĐA

Osnovana je Udruga lađara Marsonia
Objavljeno 27. rujna, 2022.

SLAVONSKI BROD - U Slavonskom Brodu osnovana je, prema uzoru na neretvanske lađarske udruge, Udruga lađara Marsonia.

Maraton lađa iznimno je popularan u dolini Neretve, a proteklih se godina proširio u kontinentalnu Hrvatsku, ali i izvan granica RH. Na utrkama od Metkovića do Ploča (22,5 kilometara) sudjeluje i do 400 lađara. Od 2005. godine pa do danas mnogi brodski kajakaši i kanuisti bili su imenovani trenerima lađarskih ekipa, a rekordna je bila prošla, kada je čak pet Brođana vodilo ekipe, i to Rogotin, Komin, HRM Ploče, Sv. Ilija Metković i Baćina.

Osnivači udruge Marsonia su Saša Puača, Marko Lipovac, Antonio Martić, Dunja Lipovac i Domagoj Topić. Glavni je cilj udruge promicanje sporta, sportske rekreacije, amaterskog sporta te razvoj sportskog turizma, gdje Slavonski Brod ima velike potencijale. Udruga će sudjelovati i na sportskim manifestacijama, organizirati ih te sudjelovati na raznim akcijama, a njegovat će i suradnju s ostalim brodskim sportskim i drugim udrugama.

Za predsjednika udruge jednoglasno je izabran Saša Puača, za dopredsjednika Domagoj Topić, a za tajnicu Dunja Lipovac. Izvršni odbor udruge čine: Saša Puača, Domagoj Topić, Ivan Pranjić, Franjo Jaredić, Zdeslav Bogdan, dr. Željko Blažinkov i Marko Lipovac. U Nadzornom su odboru Stjepan Mutapčić, Tihomir Priseker i Goran Marijić. Za trenere su imenovani Marko Lipovac i Antonio Martić.

Najveći će izazov biti slaganje i priprema ekipe lađara koja će 12. kolovoza 2023. prvi put u povijesti predstavljati Slavonski Brod na Maratonu lađa, obavještavaju iz udruge. D.S.R.

Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

Najčitanije iz rubrike