Osijek
PROJEKT “URBANA (NE)KULTURA”

Umjesto ružnih grafita, Sunčica dobila sunce
Objavljeno 28. rujna, 2022.

IPA Hrvatska Sekcija, u suradnji s Regionalnim klubom IPA Osijek, Školom primijenjene umjetnosti i dizajna, Centrom za predškolski odgoj - Dječji vrtić Sunčica i Odjelom prevencije, Policijske uprave osječko-baranjske, organizirala je preventivni projekt pod nazivom "Urbana (ne)kultura", osnovan kako bi se nastojalo spriječiti vandalizam, alkoholizam i nasilje među mladima.



Suradnja je rezultirala rješavanjem problema narušenog izgleda grafitima pročelja vrtića "Sunčica" u Retfali. Zidovi spomenutog vrtića na pojedinim dijelovima pročelja bili su ispisani grafitima neprimjerenog i uvredljivog sadržaja, a potom su uklonjeni precrtavanjem motivima prilagođenim djeci vrtićkog uzrasta.


- Sudionici ove inicijative u idućem razdoblju planiraju nastavak ovakve suradnje na području grada Osijeka jer nam je cilj pridonijeti povećanju kvalitete življenja u lokalnoj zajednici - navodi Ladislav Bece, predsjednik Regionalnog kluba IPA Osijek.

Osim ove konkretne akcije Regionalni klub IPA Osijek, u suradnji s ostalim sudionicima ove inicijative, planira provesti preventivne akcije u obliku edukacije djece i mladih kako bi ih osvijestili o ovom problemu i potaknuli na brigu o očuvanju imovine i okoliša.

IPA Hrvatska Sekcija utemeljena je 2001. godine, u Malinskoj, na otoku Krku. Primljena je u punopravno članstvo International Police Association u Norveškoj, u svibnju 2003., kao 63. članica. Danas IPA Hrvatska Sekcija djeluje na domaćoj i internacionalnoj razini putem svojih 20 IPA klubova, osnovanih u svim županijama Lijepe naše. IPA Hrvatska Sekcija i njeni klubovi na godišnjoj razini organiziraju razne manifestacije, strukovno – policijska, športska, kulturna, znanstvena, zabavna i humanitarna događanja. E.Ristevski
Možda ste propustili...

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike