Kultura
MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI OSIJEK

Mjesec židovske kulture: izložba i radionice za odrasle, ali i za najmlađe
Objavljeno 10. rujna, 2022.
U tijeku je Mjesec židovske kulture, u organizaciji Židovske općine Osijek. Cilj je istaknuti bogatstvo judaizma s namjerom promicanja dijaloga i tolerancije predavanjima, konceratima, izložbama, predstavama, promocijama knjiga, projekcijama filmova, radionicama i drugim aktivnostima.

U ponedjeljak, 12. rujna, u 19 sati otvorenje je izložbe "Papa Franjo u Izraelu", u organizaciji Židovske općine Osijek i Veleposlanstva Države Izrael u RH, za koju MLU ustupa prostor.

Prigodom obilježavanja Mjeseca židovske kulture MLU organizira radionice pod nazivom "Obnova vještina i kreativnosti". Održat će se u dva termina i za dvije skupine polaznika. U utorak, 13. rujna, u 10 sati kreativno će se izražavati odrasli posjetitelji. Proučavanjem ornamenata karakterističnih za dvije kulture polaznici će stvarati radove na tkanini, koje će poslije, po vlastitoj želji, moći iskoristiti za izradu uporabnih predmeta. U subotu, 17. rujna, u 10.30 počinje ciklus tradicionalnih radionica Mali prijatelji muzeja. Najmlađi polaznici će se također susresti s ornamentima karakterističnima za dvije kulture, no izražavat će se u tehnici kolaža.

Prijave su obvezne na e-mail adresu kdvetengl@gmail.com ili na broj mobitela 091 221 35 86. Kontakt-osoba je Kristina Delalić Vetengl, kustosica pedagoginja. T.K.
Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

Najčitanije iz rubrike