Sport
NAPETOST TRAJE, ČEKA SE SLJEDEĆI TJEDAN

Mađari na godišnjem važu što je sad najbolje za klub
Objavljeno 11. kolovoza, 2022.
Nakon susreta s Varaždinom, neovisno o ishodu, pada odluka o Bjeličinom statusu

Neizvjesnost i dalje vlada oko Gradskog vrta. Svi čekaju bilo kakvo očitovanje klupskih vlasnika u vezi s krizom koja na više razina pogađa bijelo-plave.



Trener Nenad Bjelica više nije bogomdan, malo je onih koji još uvijek vjeruju kako ima ideje i posebno strasti podignuti momčad iz problema u koje je upala. No, zapravo uopće nije važno u što vjeruju navijači i javnost. Daleko je važnije kakav plan s Nenadom imaju vlasnici osječkog nogometnog kluba. Oni se, zasad, još nisu jasno očitovali o tome. Priča se svašta, ali je pitanje što je od toga zapravo prava istina.

Gordijski čvor


Ipak, prema saznanjima koje imamo gordijski čvor oko statusa Nenada Bjelice bi se na, ovaj ili onaj način, trebao rasplesti ovog vikenda. Čak u konačnoj odluci ishod susreta protiv Varaždina neće biti presudan. Uvijek treba pogledati širu sliku, a ona je ovaj put vezana uz budućnost osječkog kluba. Bjelici ugovor ističe sljedećeg ljeta i koliko se god o nogometu pričalo, uvijek treba biti oprezan s nekim tvrdnjama, a mala je vjerojatnost kako bi se suradnja mogla nastaviti. I tu sad dolazimo do te šire slike, s obzirom na to da je Nenad važan čovjek kada su transferi u pitanju. Klub treba početi planirati život nakon Bjelice, a dok je on tu, u ovako napetnim odnosima, to ne izgleda kao obična situacija. Status quo koji sada vlada trebao bi biti presječen još jednim razgovorom između predsjednika Ferenca Sakalja i Nenada Bjelice koji će biti tijekom vikenda, ili možda nakon utakmice protiv Varaždina. Sakalj je cijeli prošli tjedan proveo u društvu Lörinca Meszarosa, a s kakvim će zaključcima predsjednik doći u Osijek tek trebamo saznati. Uglavnom, početkom sljedećeg tjedna konačno bismo trebali saznati u kojem će smjeru krenuti NK Osijek. Hoće li Bjelica ostati do kraja ugovora, ili će nakon svih napetosti ipak doći do razlaza. U ovoj situaciji bitna je ta odluka, bez obzira na to kakva će ona biti, jer stanje koje trenutačno vlada najgore je za sam klub i momčad.

Uvjeti raskida


Aktualna situacija u kojoj se neizvjesnost može sjeći nožem nastala je samo iz opreza obje strane kada su u pitanju uvjeti raskida suradnje. Bjelica je nedavno poručio: "Ako sam ja problem, lako ćemo se dogovoriti o raskidu". Nakon poraza u Puli malo je preformulirao svoj stav, pa je rekao: "Dok predsjednik misli da trebam ostati, ja sam trener Osijeka". Kamen spoticanja je - novac. Bjeličin ugovor je takav da u slučaju jednostranog prekida suradnje s njegove strane treba platiti odštetu klubu, a isto se odnosi i na klub prema njemu. Baš zbog toga dosadašnji su razgovori na relaciji Sakalj-Bjelica bili više manevarski negoli otvorenog garda, ali sada bi se, navodno, i to trebalo promijeniti. Model postoji, ali je pitanje hoće li Nenad, ako mu se takvi uvjeti razlaza predoče, pristati na njih. Naime, klub neće od njega tražiti nikakvu odštetu, a zauzvrat isto očekuje od Bjelice. To je sad čista igra živaca u kojoj su obje strane dosad pokazale priličnu hladnokrvnost. Predmet razgovora mogao bi biti Bjeličin stožer. Osijek bi, navodno, prema njegovim suradnicima mogao biti korektan i isplatiti im kompenzaciju za prijevremeni raskid suradnje.

To bi možda mogao biti model koji bi bio prihvatljiv objema stranama. Ipak, ono što je u cijeloj priči najvažnije je to da bi klub početkom sljedećeg tjedna konačno trebao donijeti odluku te s njom upoznati navijače i javnost.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini