Sport
”BROKERI” SE POJAČAVAJU

U osječkoj je momčadi ponovno Veljko Budimir
Objavljeno 11. kolovoza, 2022.
Vrijednosnice Osijek nastavljaju pojačavati svoj kadar za ovosezonske izazove. Nakon što je prije nekoliko dana potpisan ugovor s američkim playom Christianom Bradfordom, "brokeri" su doveli još jednog igrača. Potpisali su ugovor na godinu dana s iskusnim Veljkom Budimirom, koji osječkim ljubiteljima košarke nije nepoznanica. Riječ je o igraču rođenom 1985., visokom 201 cm, koji igra na poziciji krila. Dolazak u Osijek Budimiru, koji se košarkom počeo baviti u rodnom Donjem Miholjcu, znači i povratak kući. Nije mu ovo prvi dolazak u slavonsku metropolu, u njoj se školovao i igrao za osječku momčad do 2007. godine. Potom je otišao u Slavonski Brod, a igrao je i za Zabok, Szolnoki Olaj (prvak Mađarske i osvajač kupa, igrao Eurochallenge Cup), Vrijednosnice OS Darda, Osječki Sokol i Pecs Panthers, u kojem je osam sezona bio kapetan momčadi i najbolji strijelac u klupskoj povijesti. U redove Vrijednosnica Osijek sad dolazi iz Zaboka, gdje je bio jedan od nositelja igre zagorske ekipe. Zanimljivo, Budimir je trenutačno i član seniorske reprezentacije Hrvatske u košarci 3x3.

- Drago mi je da nastavljam karijeru kod kuće, cilj mi je odgovoriti na sve klupske i trenerove zahtjeve, pomoći našim mladim igračima da se što prije afirmiraju i ostvariti s ekipom povratak u HT Premijer Ligu - poručio je Budimir nakon potpisivanja jednogodišnjeg ugovora. Po svom košarkaškom životopisu definitivno bi trebao biti pojačanje za momčad Srđana Helbicha.

Osječki klub je prošle sezone ispao iz elitnog ranga hrvatske košarke, no cilj je što brži povratak, već nakon nadolazećeg prvenstva. Da se u klubu razmišlja u tom smjeru, najbolji su dokaz ovoljetne akvizicije, “brokeri” dovode igrače s predznakom pojačanja. Usto, ne treba zaboraviti da će Vrijednosnice Osijek i dalje igrati u NLB ABA 2 ligi. I. Li.
Najčitanije iz rubrike