Sport
HRVATSKI VATERPOLISTI PRIPREMAJU SE ZA EP

Izbornika Tucaka brine ono “lako ćemo”
Objavljeno 10. kolovoza, 2022.
Hrvatska vaterpolo reprezentacija poražena je u prvoj utakmici na turniru "Sardinia kup", u talijanskom Sassariju, s 9:7 (3:0, 2:2, 2:4, 2:1) od Srbije. Po dva gola za hrvatsku su zabili Jerko Marinić Kragić i Josip Vrlić, a po jedan Loren Fatović, Franko Lazić i Konstantin Harkov. Srbiju je s tri pogotka predvodio Marko Radulović. Hrvatska se priprema za EP, a izbornik Ivica Tucak polako gubi živce.



- Odigrali smo jako lošu utakmicu u svim segmentima, što u ovoj fazi istinski napornih treninga nije iznenađenje - kazao je Tucak, i otkrio ono što ga najviše brine:



- Ovaj poraz me ne zabrinjava, ali postoji nešto drugo. Ono što me brine jest da već drugu uzastopnu prijateljsku utakmicu ulazimo olako. Protiv Mađarske u Šibeniku s 0:3, sada protiv Srbije s 0:4. To mi se nikako ne sviđa, pa primanje gola u onaj dio koji igrači moraju braniti. To je stvar mentalnog pristupa i to je nešto što ću ja sada vrlo jasno iskomunicirati s igračima. Postoje metode s kojima se to može promijeniti, samo se nadam da neću morati to učiniti. Od treninga, pa nadalje. Pa, neću ja svako malo gubiti živce uz rub bazena. Nadam se da će shvatiti moju poruku. I.Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike