Mozaik
HRVATSKI BEND NA NJEMAČKOM FESTIVALU

Metaklapa je nastupila
na Wackenu, i to triput
Objavljeno 10. kolovoza, 2022.
Hrvatska grupa Metaklapa nastupila je na Wacken Open Air 2022 festivalu u Njemačkoj i održala čak tri koncerta, a došle su i nove poslovne ponude.

- Prvi nastup bio je u crkvi - Wacken Metal Church i naš koncert je bio ujedno i jedni performans na toj festivalskoj lokaciji ove godine. Crkva je bila ispunjena metalheadsima i svi su izvrsno reagirali na naš koncert. Između pjesama dugi pljesak s obveznim metal hand horns prstima u zraku, a nerijetko je publika pod naletom emocija i zaplakala ili se bar naježila, što su nam priznali u obraćanju poslije koncerta - priča oduševljeno Metaklapa.

Nastup na Wackinger stageu sljedećeg dana bio je za Metaklapu posebno iskustvo jer je pred pozornicom bilo mnoštvo pratitelja koji su do kraja koncerta uglas pjevali s njima, posebno kada su za bis izveli obradu "Fear of The Dark". Publika je, kažu, odlično reagirala i na kraći blok pjesama iz dalmatinske baštine, što ih je vrlo ugodno iznenadilo te su se osjećali kao ponosni promotori naše domovine. Klapske pjesme izvodili su i u neobaveznim nastupima tijekom dana po Wacken Artist Villageu.

- Navedenim nastupima zaslužili smo poziv od organizatora i za neplanirani treći nastup na VIP stageu za novinare i goste organizatora Wacken festivala. Ondje smo dobili poziv da nastupimo na Full Metal Holiday festivalu koji će se pod pokroviteljstvom Wacken Open Aira održati u studenome ove godine na Mallorci - otkriva Boris Capković iz Metaklape. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike