Osijek
”MAŠTA MOŽE SVAŠTA” I “RAZIGRANE BOJE”

Izložbe u ograncima GISKO-a
Objavljeno 9. kolovoza, 2022.
Djelatnici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek pobrinuli su se da i tijekom kolovoza, mjeseca koji je najčešće rezerviran za godišnje odmore, u njihovim prostorima ne nedostaje zanimljivih sadržaja.

Tako se do kraja mjeseca u Ogranku GISKO-a Industrijska četvrt može pogledati izložba dječjih radova "Mašta može svašta", koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO. Radovi su nastali u ljetnoj školi crtanja i slikanja Artibus pod stručnim vodstvom mag. educ. art. Ivone Ćavar, a prikazuju različite motive, poput životinjskog svijeta, kuća iz snova, vozila iz mašte i mnogih drugih. Izložbu je moguće pogledati u radno vrijeme Knjižnice, koja je ovoga tjedna za korisnike otvorena od 7 do 13.30.

U isto vrijeme na drugoj strani grada, u Ogranku GISKO-a Donji grad moguće je pogledati izložbu slikarskih radova autorice Fahre Alempić “Razigrane boje”, također u sklopu projekta Mala galerija GISKO. Fahra Alempić rođena je Zvorničanka koja je svoj radni vijek provela u Osijeku. Njezino životno opredjeljenje vezano je uz sport s dominantnom košarkom, ljubav prema slikarstvu osjetila je tek u trećoj životnoj dobi, o čemu smo već pisali na stranicama našeg lista. Okušala se u svim slikarskim tehnikama. Omiljene su joj akvarel i akril. Dosadašnji bogati slikarski opus ima oko 400 slika različitih tehnika, motiva i formata. Članica je udruge Snaga kulture Osijek te je do sada izlagala na pet samostalnih izložbi. I.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike