Sport
SAZVANE PROZIVKE OSJEČKIH ODBOJKAŠKIH SUPERLIGAŠA

Potvrđene promjene u oba rostera, predstavljaju se i nove akvizicije
Objavljeno 8. kolovoza, 2022.
Stanka između dvije odbojkaške sezone u nas je itekako dugačka. Odbojkašice Osijeka tako su posljednju služebnu utakmicu odigrale još 30. ožujka, a odbojkaši s Drave natjecateljski su ciklus zaključili tri tjedna poslije. Razlog je naravno taj što je Mursa-Osijek bila u doigravanju za prvaka, gdje je zapela u polufinalnoj seriji.

Vremena za odmor nije nedostajalo, ali on danas završava za oba superligaša iz slavonske metropole. Akumulatori su se napunili, stiglo je vrijeme za ponovno okupljanje, a Osijek i Mursa-Osijek sazvali su prozivke za isti dan. Dame, naravno, imaju prednost, Osječanke se okupljaju u Gradskom vrtu već od 17 sati. Bit će zanimljivo vidjeti kadar s kojim trener Tomo Paun počinje pripreme, a on će sigurno biti znatno drukčiji od onog koji mu se stavio na raspolaganje prije godinu dana. Otišle su četiri igračice, a preostali tercet, bez Dore Gadžić, bio je dio standardne postave, stoga u pripremnom razdoblju treba pronaći nova rješenja za pozicije koje su pokrivale Karla Kolobarić (korektor), Tatjana Gajić (srednji bloker) i Ivana Lovrić (primač). Potvrđen je bio pak dolazak Riječanke Dorje Sulić, a nije isključeno da danas poslijepodne vidimo još koje novo lice.

Njih pak neće nedostajati u redovima aktulanog hrvatskog viceprvaka, koji se odlučio na drastičnu preobrazbu. Dres "mursaša" ne nose više pucač Ivan Matoković i srednjak Krešimir Prlić, koji su najavili kraj karijere. U Osijeku više ne stanuju dizači Lucas Groc i Gabrijel Ivančić te primač Stanko Stankovići i Fiip Nedić. No oni koji su došli pokazuju da u klubu nemaju namjeru odustati od borbe za vrh. U skupinu pojačanja svakako spadaju ukrajinski primač Stanislav Lyzanets, BiH reprezentativac Danilo Vuković, koji će biti prva napadačka opcija, i Brazilac Hiago Garchet, koji će dirigrati igrom sastava Marija Tepperta. Na višoj razini pokušat će se nametnuti Ivan Dugandžić, mladi primač iz brodske Marsonije. Agilna uprava nije još zaključila prijelazni rok, a više o planovima mursaša znat ćemo nakon prozivke, koja će se održati u 20.30.

Danas bi se trebao održati i ždrijeb Superlige, ona muška treba početi 1. listopada, a odbojkšaice će u borbu za bodove dva tjedna poslije. N. Benčina
Možda ste propustili...

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike