Osijek
ERDUTSKA VEČER

Pobjednik Ivanko Lovrić
Objavljeno 7. kolovoza, 2022.
Nakon kratke stanke Turistička zajednica općine Erdut, u suradnji s Lovačkim društvom Srnjak iz Erduta, a u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, za mještane i prijatelje organizirala je tradicionalnu Erdutsku večer.

Manifestacija se i ove godine održala pokraj Erdutske kule koja je smještena s unutrašnje strane velikog dunavskog meandra, na istočnim vinorodnim padinama Erdutske kose. U sklopu ovogodišnje Erdutske večeri održano je natjecanje u kuhanju čobanca za koje je, prema riječima organizatora, svake godine sve veći interes. U kuhanju ove prepoznatljive slavonske delicije ove se godine okušalo čak 27 ekipa, a prema mišljenju tročlane ocjenjivačke komisije najbolji je čobanac skuhao Ivanko Lovrić iz Višnjevca.

"Tajna je u ljubavi, mnogo dobrog mesa, dobroj paprici, dobrom društvu i pravi omjer svega toga!", istaknuo je pobjednik, koji inače sudjeluje na drugim natjecanjima i ima već mnogo nagrada i iskustva u kuhanju čobanca. "Koristio sam sastojke koje sam dobio i moram pohvaliti organizatore, jer je sve bilo zaista uredno obrađeno i dobro pripremljeno, kvalitetno isječeno i upotrebljivo, što je zaista rijetkost", naglasio je Lovrić.

Stjepan Zorić uime organizacijskog odbora kaže kako interes za sudjelovanje iz godine u godinu raste. "Svake godine naši lokalni majstori sve su bolji u kuhanju ove slavonske delicije. Jako je dobra i pozitivna konkurencija, iako je sve revijalnog karaktera. Ljudi se rado odazovu, tako da imamo problem primiti sve zainteresirane ekipe", kazao je Zorić te dodao kako je ove godine kotizacija uključivala litru vina i mineralne vode, kruh, dva kilograma junećeg mesa, kilogram do kilogram i pol divljači te kilogram papaka, što je dovoljno za jedan lijepi tradicionalni slavonski čobanac kojeg svi rado kušaju.

Drugo mjesto u kuhanju čobanca pripalo je Davoru Kraliku, dok je treći Dražen Šagi. Erdutsku večer svojim nastupom uveličao je tamburaški sastav Bećarine.

Tihana Eršek Cicvarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike