Regija
U DONJEM MIHOLJCU NOVE INVESTICIJE

Energetska obnova, staze, LED rasvjeta
Objavljeno 8. kolovoza, 2022.
DONJI MIHOLJAC



Nakon završene gradnje moderne zgrade srednje škole i pripadajuće nastavno-sportske dvorane te poslovne infrastrukture u Industrijskoj zoni Janjevci, sljedeći veliki projekti su nova gradska tržnica u Donjem Miholjcu i područni vrtić u Rakitovici. Projekt tržnice procijenjen je na 13 milijuna kuna, a sufinancirat će ga Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

- Naš kapitalni projekt nove tržnice prošao je na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a te nam je odobreno tri milijuna kuna. Postotak sufinanciranja nije velik, ali zadovoljan sam da smo došli u mogućnost dobiti određena sredstva sufinanciranja. Preostali dio financiranja riješit ćemo kroz proračun i kreditna sredstva - kaže gradonačelnik Goran Aladić. Projekt gradnje vrtića u Rakitovici prijavljen je na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja, a rezultati se čekaju. Riječ je o projektu u vrijednosti od sedam milijuna kuna. Kada je riječ o sufinanciranju djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja, Grad Donji Miholjac prijavio se na poziv Središnjeg ureda za demografiju i mlade te ostvario potporu u iznosu od 247.500 kuna. Dodijeljena sredstva namijenjena su za pokriće troškova prehrane djece, tekuće održavanje objekta i opreme te uvjeta boravka djece.

Početak gradnje tržnice i vrtića nije u planu do kraja godine, ali jesu manje investicije u gradu i prigradskim naseljima.

- To je rekonstrukcija pješačke staze i zidića u Vukovarskoj ulici, uz park i perivoj te dvorac Prandau, ali i s druge strane. Očekujemo da će radovi uskoro početi. Investicija je vrijedna oko milijun kuna. Također, u Podgajcima Podravskima kreće postavljanje LED javna rasvjete u cijelom naselju. Natječaj je proveden, poznat je izvođač radova, i nakon potpisivanja ugovora počinju radovi. I ovo će naselje dobiti energetski učinkovitu i ekološku javnu rasvjetu kao što je ima Sveti Đurađ, a u kojem počinje gradnja nerazvrstane ceste s asfaltnim zastorom, u vrijednosti od nešto više od 680.000 kuna. Idemo i u sanaciju oštećenog dijela krova u zgradi kinodvorane Osvit, a taj zahvat stajat će oko 190.000 kuna - pojašnjava gradonačelnik.

Osim ovih ulaganja, do kraja 2022. treba početi energetska obnove zgrade u kojoj su prostorije Društva Naša djeca i Udruge LIKROB, a koja se nalazi unutar zaštićene kulturno-povijesne cjeline Donjeg Miholjca. Vrijednost projekta je oko 700.000 kuna, a s 40 posto sufinancira ga Fond za zaštitu okoliša i enegetsku učinkovitost.

U okviru energetske obnove zamijenit će se stolarija, postaviti nove elekroinstalacije, uvesti novi sustav grijanja na pelete umjesto postojećeg plina te urediti vanjska ovojnica. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli