Zdravlje
KOJI SU SIMPTOMI DEHIDRACIJE?

Umor, usporena probava, promjene raspoloženja...
Objavljeno 8. kolovoza, 2022.
Voda pomaže u apsorpciji hranjivih tvari i njihovu prenošenju do organa te uklanja štetne tvari iz organizma. Disanjem i znojenjem gubimo vodu, što je posebno izraženo ljeti, pa ju je potrebno i stalno nadoknađivati. U nastavku donosimo znakove i simptome dehidracije na koje trebate pripaziti.



Ako se osjećate umorno tijekom dana, popijte čašu vode i pričekajte nekoliko minuta da vidite hoćete li osjetiti razliku. Ujutro smo uvijek malo dehidrirani, stoga ne zaboravite prije kave popiti čašu vode da pokrenete metabolizam i mozak!



Moguće je da primijetite usporenu probavu. Voda pomaže vašem probavnom sustavu da se kreće i bude fleksibilan kako bi se izbjegao kronični zatvor. Čuvajte normalnu probavu uz puno tekućine tijekom dana.



Istraživanja su pokazala da blaga dehidracija može utjecati na vaše raspoloženje i ometati sposobnost koncentracije. Ako se osjećate dekoncentrirano, pijenje vode može vam pomoći da vratite fokus. I blaga glavobolja klasičan je znak dehidracije. Popijte čašu vode kada osjetite bol. Dakle, gutljaj vode prije nego posegnete za aspirinom.



Suha usta vode prema lošem zadahu. Trebate imati dovoljno sline koja će se boriti protiv bakterija u usnoj šupljini, stoga unosite dovoljno vode tijekom dana za svjež dah. T.K.
Možda ste propustili...

STUDIJA UBLAŽAVANJE MENTALNIH I FIZIČKIH TEGOBA

Ljudski dodir može smanjiti bol, depresiju i tjeskobu

ORGANIZAM SE PRIRODNO POČINJE REGENERIRATI

U proljeće se javlja svjež nalet energije

Najčitanije iz rubrike