Osijek
U RIJECI LJUBAVI OD PONEDJELJKA

Dijelit će se paketi hrane od 20 kg
Objavljeno 6. kolovoza, 2022.
Humanitarna udruga "Rijeka ljubavi" nastavlja veliku podjelu "paketa života" za više od 1000 članova u socijalnoj potrebi. Predsjednica udruge Štefica Čučak kaže da podjelu "paketa života" počinju 8. kolovoza i trajat će do kraja mjeseca od 9 do 10 sati svakog radnog dana.

- Paket života sadržavat će 17 prehrambenih proizvoda težine oko 20 kilograma u vrijednosti 380 kuna, a sve pristigle donacije i hranu pred istekom roka, koju prikupljamo svakoga dana, odmah ćemo ukomponirati u podjelu paketa. Naglašavam da ćemo u danu podijeliti 40 paketa, svi će dobiti brojeve. Ako netko diže za nekog drugog - prijatelja, znanca, roditelja - morat će predočiti osobnu iskaznicu tog korisnika. Kako smo naglasili, svi novi korisnici koji su upisani za vrijeme trajanja projekta OP FEAD faza III još će ovaj mjesec dobiti paket života, a od slijedećeg mjeseca će biti brisani s liste korisnika. Nažalost, svi koji su u socijalnoj potrebi moraju se javiti institucijama u gradu, jer mi kao humanitarna udruga imamo veliki broj korisnika i nismo u mogućnosti sve pokriti. Ne smijemo dopustiti da kriza morala i humanosti testira kvalitetu života malog čovjek, jer želimo živjeti u humanijem društvu gdje obitelji u socijalnoj potrebi moraju biti prvi na listi prioriteta čitavog sustava kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini - pojašnjava trenutačnu situaciju Štefica Čučak.

Ona napominje da su neizmjerno zahvalni donatorima, dobročiniteljima, prijateljima, građanima, a posebno “mladim ambasadorima”, djelatnicima PU osječko-baranjske. “Nažalost, epidemija siromaštva se širi, kucat će i na mnoga vrata, a želja nam je da obitelji dobiju svoj dugo željeni iščekivani paket prehrambenih proizvoda. Više ljubavi za međusobno povezivanje donijet će nam radost u našim srcima, jer ima nade da ćemo ipak dočekati sretnije dane za sve one koji žive u siromaštvu”, smatra Čučak.

D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike