Mozaik
NOVE SERIJE I FILMOVI KOJE ĆEMO GLEDATI U KOLOVOZU

Nove avanture: Od “Zmajeve kuće”, preko Sandmana do bebe Groota
Objavljeno 6. kolovoza, 2022.
Radnja nove HBO-ve serije prema knjizi “Vatra i krv” R.R. Martina, odvija se 200 godina prije događaja iz “Igre prijestolja”

Ljeto je u punoj snazi i mnogi uživaju u svom zasluženom godišnjem odmoru. Bilo na moru ili kod kuće, u hladovini je uvijek dobro vrijeme za neku dobru seriju ili film. Srećom, nakon pomalo suhog srpnja, stiže prava poplava novih epizoda, serija i filmova tijekom cijelog kolovoza. Ovom prilikom izdvojili smo nekoliko za lakše snalaženje.



Drugu polovinu kolovoza s nestrpljenjem će iščekivati ljubitelji "Igre prijestolja", jer napokon dolaze na svoje emitiranje dugo iščekivane serije "Zmajeva kuća", koja je 22. kolovoza na HBO-u. Radnja nove HBO-ve serije od 10 epizoda, temeljene na knjizi "Vatra i krv" Georgea R.R. Martina, odvija se 200 godina prije događaja iz "Igre prijestolja", i donosi priču o kući Targaryen u Westerosu.

Predator i baseball


No krenimo redom, jer neki noviteti već su stigli u ponudu. Na samom početku kolovoza na HBO stigla je 2. sezona serije "Industrija", koja uranja u svijet međunarodnih financija, a prati grupu ambicioznih mladih diplomaca koji se natječu za ograničeni broj stalnih radnih mjesta u vrhunskoj investicijskoj banci u Londonu.

Iz Disneyja i Pixara stigao je SF akcijski animirani film "Lightyear", o svemirskom rendžeru Buzzu Lightyearu (glas posuđuje Chris Evans), prema kojem je nastala dobro nam poznata igračka. Film prati legendarnog svemirskog rendžera u međugalaktičkoj pustolovini s ambicioznim regrutima Izzyjem, Moom i Darbyjem te njihovim robotskim suputnikom Soxom. Dok ova šarolika ekipa kreće u svoju najtežu pustolovinu dosad, moraju naučiti funkcionirati kao tim kako bi pobjegli od zlog Zurga i njegove poslušne vojske robota.

Također je na Disney+ došao najnoviji uradak iz franšize o Predatoru, "Prey", novi akcijski triler čija se radnja odvija prije 300 godina. U središtu pozornosti je Nara, vrlo vješta ratnica Komanča, odrasla u sjeni nekih od legendarnih lovaca koji lutaju velikim ravnicama. No kada opasnost zaprijeti njezinom narodu, ona kreće u borbu da ih zaštiti. Ispostavlja se da je plijen koji vreba i naposljetku s kojim se suočava, visokorazvijeni izvanzemaljski grabežljivac s tehnički naprednim arsenalom, što rezultira okrutnim i zastrašujućim obračunom.

Na Netflixu od jučer, 5. kolovoza, možete gledati seriju "Sandman", adaptaciju stripa Neila Gaimana. Nakon što je cijelo stoljeće bio zatočen, Sandman, koji oblikuje naše najdublje strahove dok spavamo, vraća se u svjetove sna i budnosti koji su u kaosu. Mora prekrižiti vremenske crte kako bi ispravio pogreške koje je napravio i uspostaviti red uz pomoć starih prijatelja i neprijatelja, kako kozmičkih, tako i ljudskih. Patton Oswalt glumi Dreamovog pouzdanog izaslanika, Matthewa The Ravena; Gwendoline Christie glumi vladaricu pakla, a Kirby Howell-Baptiste utjelovljuje Smrt - Dreamovu mudriju, finiju i mnogo razumniju sestru.

Također od jučer, ali na Amazon Prime Video, stigao je novi film Rona Howarda, "Thirteen Lives". Godine 2018. dvanaest dječaka i trener njihovog nogometnog tima ostali su zarobljeni pod zemljom kada je iznenadna kišna oluja poplavila špilje koje su istraživali. Pokrenuta je misija spašavanja kako bi se svi izvukli živi, ​​ali zadatak je bio teži negoli je to itko očekivao. Film prikazuje događaje koji okružuju ovu uzbudljivu priču iz stvarnog života koja se odvija u sjevernom Tajlandu, a Viggo Mortensen i Colin Farrell glume britanske speleoronioce koji su sudjelovali u odvažnoj misiji.

Fanovi superjunaka bit će zadoboljni kad 10. kolovoza na Disney+ stigne serijal "I Am Groot". Baby Groot zauzima središnje mjesto u vlastitoj kratkoj priči, istražujući svoje odrastanje - i upadanje u nevolje. "I Am Groot" donosi pet originalnih kratkih filmova s nekoliko novih i neobičnih likova u kojima je glavna zvijezda Baby Groot, inače svačije omiljeno malo drvce, a glas mu posuđuje Vin Diesel (kao i u franšizi "Čuvari galaksije").

Prva sezona serije "Never Have I Ever" prikazana je na Netflixu 2020., a polusatna komedija o ludo zabavnoj tinejdžerici Devi i njezinoj srednjoškolskoj drami, odmah je stekla priznanje i mnoštvo obožavatelja. Sada, nakon emotivnog finala druge sezone, ljubavni trokut između Devi, Paxtona (Darren Barnet) i Bena (Jaren Lewison), ostaje neriješen, dok Fabiola (Lee Rodriguez) i Eve (Christina Kartchner), uživaju u svojoj ljubavi…. Ako se još niste ‘nakačili‘ na ovu pametnu i brzu tinejdžersku komediju, pravo je vrijeme da se uključite i pogledate prethodne dvije sezone te pogledate treću od 12. kolovoza. Netflix je inače već obnovio seriju za četvrtu i zadnju sezonu, koja se očekuje sljedeće godine.

Istog datuma na Amazon Prime Video stiže serija "A League Of Their Own", temeljena prema istoimenom filmu Penny Marshall iz 1992. Govori o ženskoj profesionalnoj baseball ligi koja je stvorena tijekom Drugog svjetskog rata kako bi usrećila ljubitelje sporta i podigla moral. Nick Offerman preuzima ulogu trenera koju je u filmu igrao Tom Hanks, a Abbi Jacobson (koja također piše i producira), Chanté Adams i D‘Arcy Carden gledamo kao igračice bejzbola.

Film "Official Competition", u nas preveden kao "Ego protiv ega", na HBO stiže 14. kolovoza, i donosi zabavni film u kojemu prvi put glavne uloge jedno uz drugo igraju Penélope Cruz i Antonio Banderas. Kad poduzetnik milijarder impulzivno odluči snimiti kultni film, zahtijeva najbolje. Ovo je britka komedija o pokušaju snimanja najvećeg filma u povijesti.

Ženski Hulk


Na Disney + 17. kolovoza nam iz Marvelovog studija dolazi serija "She-Hulk: Attorney at Law", s Jennifer Walters (Tatiana Maslany), glavnom odvjetnicom specijaliziranom za pravne slučajeve koji uključuju nadljude - a koja mora balansirati između svog običnog posla 30-godišnje odvjetnice i neobičnog drugog života u kojem je superjunakinja.

Netflixova serija "Echoes" misteriozni je triler o dvije jednojajčane blizanke, Leni i Gini, koje dijele opasnu tajnu, a gledat ćemo ih od 19. kolovoza. Otkad su bile djeca, Leni i Gina potajno su zamijenile živote, što je kulminiralo dvostrukim životom u odrasloj dobi: dijele dva doma, dva muža i dijete, ali sve u njihovom savršeno koreografiranom svijetu raspada se kada nestane jedna od sestara. Michelle Monaghan (‘Gone Baby Gone‘) glumi blizanke u misterioznom trileru s Mattom Bomerom i Jonathanom Tuckerom u glavnim ulogama.

U novoj Netflixovoj komediji "Me Time", koja kreće 28. kolovoza, priča prati Sonnyja (Kevin Hart), oca koji godinama nema slobodnog vremena za sebe. Ali iznenada Sonnyjeva žena vodi djecu sa sobom i on dobiva slobodan vikend. Dok su mu žena i djeca odsutni, Sonny odlučuje nazvati starog prijatelja Hucka (Mark Wahlberg) i njih dvojica kreću u divlju avanturu koju nikada neće zaboraviti i koja mu zamalo preokrene život.

I na kraju, 31. kolovoza, na Disney+ serija "Andor" istražuje novu perspektivu "Star Warsa". Pratimo Cassiana Andora na putovanju koje će ga promijeniti. Serija donosi priču o pobuni protiv Carstva, i kako su ljudi i planeti međusobno povezani.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

Najčitanije iz rubrike