Sport
DINAMO IMA PREDNOST, ALI IGRA...

Čačić će morati još dosta toga popraviti
Objavljeno 4. kolovoza, 2022.
Nogometaši Dinama ponovno nisu odigrali ništa posebno, ali su u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka kao gosti svladali bugarski Ludogorec u Razgradu s 2:1 (2:1). Utakmica je odlično počela za Dinamo koji je poveo sa 2:0 pogotkom Dine Perića (6) te autogolom vratara Ludogoreca Sergija Padta (9), a u 22. minuti je Bernard Tekpetey smanjio na 2:1. Iako se rano našao u velikom zaostatku, Ludogorec je do kraja bio aktivniji i bolji na terenu, ali rezultat se više nije mijenjao i "modri" ni krivi ni dužni imaju veliku prednost pred uzvrat, a prolazak u play off Lige prvaka bi trebali potvrditi na svom Maksimiru.

Dinamo je pobijedio i Dinamo neosporno ima kvalitetne igrače, ali teško se oteti dojmu da je ponovno u njegovim redovima najslabija karika bio - trener Ante Čačić. Čovjek se ponovno malo pogubio i postavio "igru bez igre", igračima neki zadaci nisu legli najbolje i to se jako dobro vidjelo na terenu. S obzirom na stil igre Bugara, možda je trebao Brunu Petkovića staviti od početka, ali ubacio ga je tek kasnije, pola sata prije kraja susreta. A ovaj je "bauljao" po terenu i kod Brune kao da više nema one siline i želje kakva ga je krasila prije nekoliko godina. Uglavnom, ovaj Dinamo može dobiti na pojedinačnu kvalitetu i ako ga pomazi sreća, može dobivati suparnike tipa Škupi, Ludogorec ili neke momčadi iz HNL-a, ali ako uđe u skupinu Lige prvaka, Čačić će to morati mnogo bolje složiti ili mu se ne piše dobro.

Čačić je svjestan i sam da mora to bolje, ali ne želi otkriti što će popraviti.

- E pa to ne smijem javno iznositi, ono što vidim i što želim da bude bolje... To su stvari koje ću nastojati kroz treninge i razgovore korigirati, ali da ima prostora za napredak, to je evidentno - komentirao je Čačić, koji može biti zadovoljan, ipak, pobjeda je u džepu nakon prvog susreta kojom je napravljen golem korak prema prolazu.

- Rekao sam u najavi da ćemo nastojati doći do dobrog rezultata, rekao sam da rezultat može otići na obje strane. Radi se o jako dobrim momčadima, Ludogorec je to pokazao. Mi smo na kraju došli do zaslužene i vrijedne pobjede, ponavljam, ništa nije gotovo. Vidjeli smo jako dobar Ludogorec, koji se nakon dva primljena gola vratio u utakmicu. Napravili su nekoliko dobrih stvari, ali u tome smo im i mi olakšali. Moramo dobro analizirati ovu utakmicu i za osam dana biti bolji kako bismo ovu pobjedu potvrdili - poručio je trener modrih. I. Liović
Možda ste propustili...

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

Najčitanije iz rubrike