Sport
PRIJELAZNI ROK

Turci su željeli posuditi
Lončara, Osijek je odbio
Objavljeno 4. kolovoza, 2022.
Kada je prijelazni rok u pitanju, na planu izlaznih tarsnfera najviše se pričalo o Ivušiću, Belji, Kleinhesileru, a konkretna ponuda stigla je za - Danijela Lončara. Turski prvoligaš Kasimpasa ponudio je bijelo-plavima posudbu s mogućnošću otkupa ugovora, ali je naišao na odbijenicu, što nam je potvrdio Nenad Bjelica:



- Turci su se javili, ali njihova ponuda nam ne odgovara. Posudba nije opcija, pa smo to odbili, a hoće li Kasimpasa poslati ponudu za transfer koja bi nama bila prihvatljiva, to u ovom trenutku ne znam.



Još tijekom priprema u Sv. Martinu na Muri Nenad je dao naslutiti kako ne bi imao ništa protiv Lončarova transfera ako bi došla ponuda teška 1,5 - 2 milijuna eura. Ostaje sad vidjeti hoće li Turci poslati ponudu za transfer ili će se pomiriti s odbijenicom koju su dobili za prvu ponudu koju su poslali. Inače, Osijek je s njima već poslovao jer je tamo transferirao Harisa Hajradinovića u zimu 2019. Tada se govorilo o iznosu od četiri milijuna eura odštete, a prema Transfermakrtu, pak, taj je posao bio težak 2,5 milijuna eura. Razlika između tih cifri mogla bi se kriti u dodatnim bonusima, uobičajenima kod transfera u današnje vrijeme.



No pustimo prošlost. Zanimljvije je pitanje što će poduzeti Bjelica ako dođe do Lončarova odlaska. Uvijek je naglašavao kako će biti spreman reagirati ako ostane bez nekog od važnih igrača. Lončar je standardni prvotimac, a za njega Osijek ima određena rješenja u postojećem kadru. Tu su Čeberko, Bralić i Adrian Leon Barišić, pa možda Nenad i ne bi krenuo u akciju dovođenja novog stopera. No prvo Kasimpasa treba poslati ponudu za Lončara koja će biti prihvatljiva osječkom klubu, ali i samom igraču. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike