Osijek
ZATVARA SE JEDAN TRAK

Počinju radovi i na svodu podvožnjaka u Trpimirovoj ulici
Objavljeno 3. kolovoza, 2022.
Pješacima je trenutno zabranjeno prilaziti po zapadnoj strani podvožnjaka zbog radova

Dio građana je na godišnjem odmoru, pa je manje automobila na gradskim cestama iskorišteno za radove u podvožnjaku u Ulici kneza Trpimira, gdje je zbog toga jučer zatvoren zapadni dio te prometnice, odnosno potez od sjevera k jugu. Ta je cesta sada, uz Vinkovačku, malo opterećenija jer se gradi novi podvožnjak na prilazu Osijeku s Čepinske. Stoga malo strpljenja i opreza nije na odmet, a u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj doznajemo kako će u slučaju prometnog opterećenja u Trpimirovoj, ako se stvore kolone u smjeru Sjenjaka, na raskrižje s Vukovarskom izlaziti prometna policija, gasiti semafore i ručno regulirati promet.



Radovi će, najavljuju u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj, potrajati ukupno šest tjedana.

- Zbog radova promet će za sada biti zatvoren u desnom prometnom traku u smjeru juga. Sada počinje sanacija armiranobetonske konstrukcije iznad kolnika Ulice kneza Trpimira koja nosi željezničku prugu, od križanja s Vukovarskom ulicom, koja se planira izvoditi u tri faze i trajat će ukupno šest tjedana. Zbog radova promet će u sljedeća dva tjedna biti zatvoren u desnom prometnom traku gledano od sjevera prema jugu. Promet će se odvijati jednim prometnim trakom u dijelu u kojem se izvode radovi - stoji u priopćenju koje je policija objavila na svojim službenim internetskim stranicama. Podsjetimo, kolnik je u podvožnjaku u Trpimirovoj ulici potpuno rekonstruiran prije nekoliko godina.

Treba naglasiti također kako od "ljepotice" prema Drinskoj ulici zapadnom stranom podvožnjaka neće moći prolaziti ni pješaci, nego će to morati činiti s istočne strane, gdje se nalazi i biciklistička staza. Treba samo čitati postavljene prometne znakove, a oni manje oprezni vratit će se kada im znak doslovno prepriječi put. Tada će se vratiti do "ljepotice", prijeći cestu na zebri i put Sjenjaka krenuti istočnom stranom podvožnjaka.

Nastavljaju se radovi i u Donjem gradu, u Vukovarskoj ulici, zbog čega je preusmjeren promet autobusima. Naime, prošlog tjedna počelo je premještanje toplovoda, koje realizira HEP Toplinarstvo. Zbog toga je premješten autobusni promet na dijelu linije koja prometuje Vukovarskom. Promet je s Vukovarske preusmjeren na Cvjetkovu (pokraj Saponije), potom na Ulicu Matije Gupca, sve do Zelenog polja. Autobusne postaje "Donji grad", sjeverna i južna strana, na Vukovarskoj privremeno su ukinute, a umjesto njih uspostavljena su dvije privremene autobusne postaje u Cvjetkovoj ulici ispred broja 2 (kod bivšeg Bendeka).

Dakle, sve autobusne linije koje prometuju navedenom trasom bit će preusmjerene prema sljedećem: iz smjera Gajeva trga prema istoku (i obrnuto) ustaljenom trasom Vukovarska - Cvjetkova ulica - Matije Gupca te Zeleno polje do Vukovarske ceste lijevo i dalje ustaljenom trasom. Potrebne informacije o promjenama u prometu mogu se dobiti u Prometnom uredu GPP-a (228-308, 228-346). Radovi trebaju završiti do kraja tjedna.

Darko Pejić
Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike