Mozaik
UZ SVOJ BIOGRAFSKI DOKUMENTARAC NA NETFLIXU

Shania izdala kompilacijski album s pjesmama iz filma
Objavljeno 2. kolovoza, 2022.

Od novog lica u Nashvilleu do međunarodne ikone: od ovog tjedna se na Netflixu može pogledati "Shania Twain: Not Just A Girl", dokumentarni film u režiji Jossa Crowleyja koji donosi priču u kojoj poznata pjevačica nadilazi žanrove i granice, trijumfe i probleme. Paralelno s dokumentarcem objavljen je i kompilacijski album naziva "Not Just A Girl (The Highlights)" koji - osim nove eponimne pjesme - uključuje neke od njezinih najvećih hitova prema redoslijedu pojavljivanja u dokumentarcu.Svojom je glazbom Shania Twain rušila rekorde, prikupila ogromnu međunarodnu bazu obožavatelja i stvorila katalog bezvremenskih hitova. "Not Just A Girl" vodi gledatelje tamo gdje je sve počelo, odnosno u Timmins (Ontario) gdje možemo vidjeti pjevačicu kako, dok odrasta u siromaštvu, nadahnuće crpi iz životne priče Dolly Parton. Potom pratimo njezin razvoj – počevši od njezinog prvog potpisivanja za diskografsku kuću u Nashvilleu, pa do trenutka kada je upoznala svog budućeg supruga i rock producenta Mutt Langea prije pisanja, snimanja i izdavanja njezinog revolucionarnog albuma "The Woman In Me". U produkciji Mercury Studiosa, dokumentarni film sadrži snimke koje su nastajale u studiju tijekom cijele njezine karijere kao i potpuno nove intervjue..

Dokumentarni film - koji se osvrće i na šesti studijski album kojeg pjevačica trenutno priprema - pruža uvid u nastanak jedne od najomiljenijih svjetskih superzvijezda i modnih pionirki popa, countryja i rocka. Među istaknutim intervjuiranim gostima u filmu su Lionel Richie, Diplo, Avril Lavigne i Orville Peck. Lionel Richie kroz razgovor ju naziva pionirom, dok Orville Peck nadodaje da je utabala put glazbenicama diljem svijeta te da je njemu, kao klincu, izgradila samopouzdanje i osjećaj sigurnosti. Film prikazuje kako se Shania razvija kao crossover glazbenica, vječno prkoseći stereotipima o uvjetima koje trebaš zadovoljiti da postaneš country zvijezda, te otkriva gledateljima proces njezinog razvoja u globalni pop fenomen nakon izlaska albuma "Come On Over".

Shania Twain se još od devedesetih navodi kao jedna od najvažnijih predvodnica feminizma koja je ženama svojim djelovanjem pomogla da se osjećaju osnaženo. Preuzela je univerzalne ideje o samopouzdanju, ženstvenosti i samootkrivanju i učinila ih srodnima. T.K.
”Not Just A Girl (The Highlights)” osim nove eponimne pjesme uključuje neke od njezinih najvećih hitova

Možda ste propustili...

JOSIP ŽUVAN REDATELJ FILMA “GARBURA”

Priča je miks svega onoga čega se sjećam iz djetinjstva

ZALUĐENOST FOTOGRAFIJAMA REPREZENTATIVACA

Nogomet u sličicama kao religija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SPEKTAKL U PARK ŠUMI JANKOVAC

Ukrstili se mačevi, pucale kubure i Turci su opet pali

2

OTKRIVEN NASLOV NASTAVKA

Uskoro “Kraljevstvo planeta majmuna”

3

LEGENDARNI ALBUM DARKA RUNDEKA

Remasterirani album “Ruke”