Autoglas
DFSK EC35 U HRVATSKOJ

Koristan električni dostavni kombi po cijeni motornog
Objavljeno 2. kolovoza, 2022.
Širinom od 1,7 i dužinom od 4,5 metara, EC35 nudi pregršt utovarnog prostora

Na domaće tržište i ceste nedavno je stigao zanimljivi model DFSK EC35, dostavno vozilo kineskog proizvođača Chongqing Sokon Motor Company. Riječ je o vodećem kineskom proizvođaču osobnih i lakih komercijalnih vozila čiji su modeli, zahvaljujući grupaciji Auto Hrvatska, odnedavno dostupni domaćim vozačima i tvrtkama. Danas predstavljamo električno dostavno vozila DFSK EC35.Model bi mogao biti odabir obrtnika i malih poduzetnika koji svoje proizvode i usluge nude u gradskim sredinama. Zbog svojih gabarita i voznih osobina, DFSK EC35 predstavlja idealan odabir lakog dostavnog vozila. Utovarni volumen od 4,8 kubičnih metara (3,1 m3 s dvostrukom kabinom), odnosno teretni prostor dimenzije 2570 x 1440 x 1270 mm pružaju i više nego dovoljno prostora za smještaj dviju europaleta uz nosivost od 1000 kg. Uz podizna stražnja vrata, tu su i široka klizna koja serijski dolaze s obje strane vozila.

Zahvaljujući kombiniranom dosegu u gradskoj vožnji od 268 km po WLTP normi, kapacitet baterije dovoljan je za isporuke i radne zadatke u trajanju od nekoliko radnih dana. EC35 dolazi s litij-željezo-fosfatnom baterijom čiji je vijek oko 4000 ciklusa punjenja, dvostruko dulji od uobičajenog kod litijum-ionskih baterija. Njezin netokapacitet od 38,7 kWh dovoljan je za ukupan doseg gradske vožnje od 268 km prema WLTP-normi. Model koristi poseban PTC-grijač koji pomaže bržem zagrijavanju, odnosno posljedično manjem trošenju baterije zimi, ili pri niskim temperaturama. Punjenje baterije brzo je i jednostavno uz pomoć jednofaznog on-board AC-punjača (izmjenična struja) snage 6,6 kW, što podrazumijeva da je nakon noćnog punjenja povoljnijom tarifom EC35 ujutro pun i spreman za rad. Ako radni zadaci zahtijevaju veću dnevnu kilometražu, tu je i klasični CCS-priključak za brze DC-punjače (istosmjerna struja), koji za samo pola sata puni bateriju od 20 do 80 posto.

Cijena DFSK EC35 iznosi 185.000 kuna + PDV i dolazi uz jamstvo od tri godine ili 60.000 km. Jamstvo na pogonski sklop (e-motor, baterija i pretvarač) iznosi pet godina ili 120.000 km.

Milan Bugarić
UZAK I KOMPAKTAN
Kompaktne dimenzije s relativno malom širinom (168 cm bez retrovizora), značajno olakšavaju manevriranje u skučenim prostorima, pa je EC35 savršen izbor u uskim i skučenim gradskim ulicama. Sama vožnja je vrlo ugodna i jednostavna jer model nudi adekvatnu prostranost i prilagodljiva sjedala uz fiksni upravljač te bogatu serijsku opremu (ABS, ESP, kamere...).

Možda ste propustili...

OČEKIVANJA ZA 2023. GODINU

Prodaja budi optimizam

SPOMEN NA FRANCUSKU USPJEŠNICU

Citroën BX proslavio 40. rođendan

Najčitanije iz rubrike