Regija
PREDSJEDNIK ŽO HSU-a VINKOVIĆ:

"Ovogodišnji Vezovi ispolitizirani, gube narodnu i socijalnu komponentnu"
Objavljeno 28. lipnja, 2022.

ĐAKOVO – Ove godine ne održavaju se 56., nego, zbog neodržavanja 2020., 55. Vezovi, a sve su manje i 'đakovački'. Jer, nepozivanjem Predsjednika RH na Vezove i izostankom njegovog pokroviteljstva nad njima, Vezovi su ispolitizirani i HDZ-ovi, rekao je na presici, u utorak, predsjednik ŽO HSU-a Zoran Vinković. Dodao je da, dok je on bio na čelu Grada, „bez obzira tko je bio na vlasti, nijedna institucija – od Vlade, Sabora do Predsjednika RH, nije bila zaobiđena u pozivanju i  pokroviteljstvu za Vezove“.  Rekao je kako „je, očito, nalog za nepozivanje Predsjednika RH stigao odozgo, te da na ovaj način Vezovi gube smisao narodne smotre“.

- Vezovi su ove godine izgubili i socijalnu komponentu s obzirom na cijene u šatoru, a jer su cijene ekonomske, a ne pristupačne za građane u ove vezovske dane, pa će građani, pogotovo umirovljenici i oni slabijeg imovnog stanja, teško ući u šator, osim ako se sami ne pobrinu za pinkl-bal, rekao je Vinković. Ponovio je svoj prijedlog da se u bivšoj upravnoj zgradi Pan – Trgoprometa, a koju je kupio Grad, formira Muzej Đakovačkih vezova.

Osvrnuo se i na jumbo-plakate koji su osvanuli na nekoliko mjesta po gradu, pa i kod Univerzala.

–Na njima piše „Bože, oprosti im jer ne znaju što čine“. Ne ulazim u namjere i razloge gospodina koji je tamo potpisan, no njima nije mjesto u srcu Slavonije i pogotovo ne u dane Vezova, a odgovoran za njihovo neuklanjanje je Grad, rekao je Vinković. S.Ž.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike