Osijek
TJEDAN UDRUGE GLUHOSLIJEPIH OSOBA

Velika Helen Keller kao uzor
Objavljeno 28. lipnja, 2022.
Udruga gluhoslijepih osoba najavila je u ponedjeljak Tjedan Helen Keller, posvećen posvješćivanju šire zajednice o poteškoćama osoba koje imaju kombinirane poteškoće sa sluhom i vidom.

Kako nam je objasnio Željko Bosilj iz Udruge gluhoslijepih osoba, Helen Keller je bila gluhoslijepa spisateljica koja se cijeli život suočavala s tim problemom. No to je nije spriječilo da se obrazuje i postane autoricom više knjiga. Zauzimala se u javnosti za poteškoće gluhoslijepih osoba.

- Ovaj tjedan smo pripremili program namijenjen gluhoslijepim osobama, a i svim našim građanima da se upoznaju s našim radom. Odustali smo od planirane šetnje kroz grad zbog brojnih radova u središtu Osijeka. U utorak u suradnji s Udrugom Mogu naši članovi će moći iskušati terapijsko jahanje. Sportske igre koje organiziramo s Udrugom gluhih i nagluhih bit će u srijedu, a discipline koje smo predvidjeli su igranje bele, šaha, domina i pikada. U četvrtak ćemo na štandu kod Supera izložiti svoje rukotvorine, a u petak će se održati književni klub online putem ili uživo u našim prostorijama u pothodniku na Trgu Ante Starčevića od 11 do 13 sati. Zadana tema bit će Helen Keller, njezino djelo i ostavština, kao i sve ono što se tiče gluhoslijepih osoba. Adresa za prijavu je: radioniceugso@gmail.com, kazao je Bosilj. D.C.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

Najčitanije iz rubrike