Osijek
OBNOVA PLOČNIKA U VLADISLAVCIMA

Prekogranična suradnja Hrvatske i Bosne i Hercegovine
Objavljeno 27. lipnja, 2022.
Općini Vladislavci dodijeljen još jedan ugovor, i to za projekt prijavljen na “Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine” za 2022. godinu. Zajednički projekt Općine Vladislavci i Franjevačkog samostana sv. Marka Evanđelista iz Plehana.



U sklopu zajedničkog projekta pod nazivom “Brat uz brata, Hrvat uz Hrvata”, Općina Vladislavci nastavit će rekonstrukciju pješačkih staza u svojim naseljima, a Franjevački samostan sv. Marka Evanđelista iz Plehana nastavit će gradnju crkve.



- Projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a, a za aplikaciju na ovaj natječaj bilo je potrebno partnerstvo, i to najmanje jednog partnera iz Republike Hrvatske i jednog iz Bosne i Hercegovine u pograničnom prostoru. Posebna pozornost u provedbi programa usmjerena je na pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini i povezivanje s njima, potpora njihovu povratku i ostanku te očuvanju pune ravnopravnosti Hrvata u BiH - kaže načelnik Općine Vladislavci Marjan Tomas. D.P.
210.000

kuna dobili su Općina Vladislavci i Franjevački samostan u Plehanu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike