Osijek
ZAVRŠENO UREĐENJE GROBLJA U LASLOVU

Rampa protiv kamiona čuva groblje
Objavljeno 26. lipnja, 2022.
Nakon što je završeno asfaltiranje parkirališta na groblju u Laslovu, Općina Ernestinovo potpuno je okončala projekt uređenja kuće oproštaja.

- Krenuli smo u radove prije četiri godine. Uredili smo zapuštenu kuću oproštaja, kao i prostor cjelokupnog groblja, a sve kako bismo omogućili dostojne oproštaje mještana od pokojnika. No, da bi novouređeno mjesno groblje ostalo što duže očuvano i da se novouređeni parking ne pretvori u parkiralište za kamione, ugradili smo visinsku rampu koja sprječava ulazak kamiona – kaže načelnica Marijana Junušić.

Općina se, dodaje, prijavila i na javni poziv za poticanje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s projektom "Digitalizacija grobnih očevidnika".

- Projekt je pozitivno ocijenjen te smo dobili odluku o odabiru našeg projekta, kao i ugovor o zajedničkom sufinanciranju projekta. Izradit će se digitalni grobni očevidnik koji omogućava obradu i pregled svih podataka o korisnicima grobnih mjesta, ukopanim osobama, položajnom planu grobnog mjesta, zaduženjima, uplatama, tehničkim karakteristikama objekata i uvjetima za upravljanje grobljima. Izradom grobnog očevidnika za naša tri groblja omogućit će se jednostavnije upravljanje podatcima o grobnim mjestima. Projekt je vrijedan 62.500 kn, a Fond ga sufinancira s 50.000 kn – kaže Junušić. D.P.
Najčitanije iz rubrike