Sport
MEMORIJALNI TURNIR “IVAN ŠVETAK” U DARDI

O pobjednicima odlučivala lutrija penala, slavili Čepin i Slavonac
Objavljeno 27. lipnja, 2022.

U organizaciji Nogometnog kluba Darda, a pod pokroviteljstvom Općine i načelnika Ante Vukoje, od srijede do petka odigran je memorinalni turnir "Ivan Švetak", u čast spomena na poginulog nogometaša, pripadnika MUP-a, tijekom Domovinskog rata.



Na dva odvojena terena, na glavnom igralištu Kraj Đole, igralo se u dvije dobne skupine, rođeni 2010./2011. i 2012. i mlađi. U svakom dobnom uzrastu sudjelovalo je po osam momčadi koje su bile podijeljene u dvije skupine. Dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine igrali su u petak završnicu, kada smo i dobili pobjednike u obje skupine. Zanimljivo, oba finalna susreta odlučena su nakon izvođenja penala. U starijoj generaciji 2010./2011. godište Čepin je u finalu boljim izvođenjem penala svladao Elektru, nakon što je osnovni dio igre završio 1:1.. Prethodno je u polufinalu Elektra nakon penala bila bolja od ŽNK Osijek (osnovni dio susreta 2:2), dok je Čepin svladao Dardu s 2:1. U susretu za treće mjesto mlade nogometašice Osijeka svladale su domaćina Dardu s 2:0. ŽNK Osijek je dao i najučinkovitiju igračicu, pa je nagradu za najboljeg strijelca u tom uzrastu dobila Ana Muhvić. Najbolji vratar bio je Toni Kaurinović, a najbolji igrač Dominik Matošević.

Kod mlađih uzrasta (2012. godište i mlađi) također je odigrano vrlo čvrsto i zanimljivo finale. NK Slavonac i Žuti Atletico, inače igrači sastavljeni od početnika NŠM Gragičar Vodovod, odigrali su susret bez pobjednika. Prethodno je Žuti Atletico u polufinalu nadigrao Čepin sa 6:0, dok su Tenjci bili tek malo manje uvjerljivi protiv ŽNK Osijek (4:0). U finalu nije bilo pogodaka, ali je bilo prilika s obje strane. Na kraju je ponovno odlučila “lutrija” penala, nakon kojih su slavili Tenjci, a tužni bili mladi “grafičari”. Treće mjesto osvojio je Čepin koji je svladao ŽNK Osijek s 4:2. Za najboljeg vratara proglašen je Marin Brajović iz Čepina, najbolji strijelac je Mislav Jozin iz Žutog Atletica, a najbolji igrač Marko Polčić iz NK Slavonac. Vrijedi istaknuti odličnu organizaciju NK Darda. Lijep je bio i ambijent tijekom susreta, pa se na tribini Kraj Đole okupio i velik broj gledatelja, uglavnom roditelja dječaka i djevojčica. Nisu se oni razišli ni nakon završetka turnira.



Organizator je svim sudionicima priredio hranu, a svi gosti mogli su se zabaviti uz glazbeni program. I rashladiti u obližnjem jezeru Đola.

Krešimir Lacković
Lijep je bio i ambijent tijekom susreta, pa se na tribini Kraj Đole okupio i velik broj gledatelja

Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike