Sport
UTAKMICE, ODMOR, PA TEŽAK RAD

Brlek nije iznenađenje. Znamo da je odličan, a to nam sad i pokazuje
Objavljeno 27. lipnja, 2022.
Mini turneja u Austriji donijela je Nenadu Bjelici više razloga za zadovoljstvo i poneki za razmišljanje

Vezani članci

PRIJELAZNI ROK U GRADSKOM VRTU

Adrian Leon Barišić u središtu pozornosti

NOGOMETAŠI OSIJEKA ODIGRALI TREĆU PRIPREMNU UTAKMICU

Osječani se raspucali protiv austrijskog prvoligaša u posljednjih pola sata

Uspješan je bio dvodnevni izlet nogometaša Osijeka u Austriju. Tijekom njega odigrali su dva susreta, u kojima su zabili osam pogodaka, a primili samo jedan, ali puno važnije od toga jest što su se mogli nazreti obrisi igre koju trener Nenad Bjelica sprema za novu sezonu.



Naravno, rano je još govoriti o tome kako će izgledati početna postava, jer su neki igrači koji su lani bili prvotimci izvan stroja zbog ozljeda, ali nekih bi osvježenja u momčadi moglo biti. U prvom susretu na austrijskoj mini turneji bijelo-plavi su u jednoj pravoj revijalnoj utakmici svladali četvrtoligaša Wolfsberg sa 4:0.

Ramone, Ramone..


Taj susret ne zavrjeđuje nekakvu posebnu analizu jer je bio više svečani nego radni s obzirom na to da su Osječani u goste tom klubu došli uveličati njegov 101. rođendan. Ono što ćemo pamtiti jesu lijepo popunjene tribine, dobro raspoloženje i promašeni kazneni udarac Ramona Miereza. Opet. Inače, Argentinac je odigrao dobru utakmicu, zabio je, borio se kao lav, ali ti penali ga ubijaju, pa mu možemo poručiti samo: Ostavi se, Ramone, ćorava posla! Nisu penali za tebe, ti promašaji ne djeluju dobro na samopouzdanje.

Ako je taj susret s Wolfsbergom bio revija, onaj dan poslije, s Austrijom Klagenfurt, već je bio pravi poticaj. Zato je trener Nenad Bjelica na teren poslao ono što se u ovom trenutku može zvati udarnom momčadi, a u njoj se mjesta našlo za neka nova lica, kao i za neka poznata koja se pokazuju u svježem i boljem izdanju. Nestrpljivo se iščekivao nastup Diona Drene Belje u vrhu napada i on je očekivanja opravdao kada je ofenzivni dio u pitanju. Beljo i Caktaš. To bi mogla biti produktivna suradnja u "sitnom vezu" ispred suparničkog kaznenog prostora, što je Osijeku znalo nedostajati.

- Beljo je imao dobrih i loših faza, kao i svi ostali. Odličnih akcija i dodavanja, pripremio je čistu priliku Janjiću, a jednu je sam sebi stvorio. Kada dođe do svježine, bit će to sve bolje i bolje - rekao je Nenad Bjelica o svom mladom asu.

Konačno Brlek


Uz Belju novo lice je bio mladi Crnogorac Nikola Janjić, kojem je to bio prvi nastup za bijelo-plave, a u njemu je ostavio i više nego solidan dojam. Ipak, jedno se ime izdignulo iznad svih - Petar Brlek. Dva pogotka i u paru s Nejašmićem gospodarenje sredinom terena. Bjelica je imao dovoljno razloga za zadovoljstvo, ali pronašao je i poneki za nezadovoljstvo.

- Generalno sam zadovoljan. Ova faza priprema donijela je velik broj šansi, nedostatak koncentracije i pogreške koje se inače ne događaju. Dali smo im previše prilika za pogodak, pa ćemo morati raditi na defenzivnom bloku. Volimo pobjeđivati, golovima i pobjedama dobivamo na samopouzdanju, to nam pokazuje kako smo na dobrom putu - rekao je Bjelica pa se osvrnuo na Brleka:

- Nije on iznenađenje, samo je imao peh jer se teško ozlijedio odmah nakon dolaska k nama. Sada se vraća kroz dobre igre i pripreme. On će biti veliko pojačanje, koje zbog spleta okolnosti još nije uspjelo pokazati sve što zna.

Bilo je tu još dobrih stvari. Topčagić je bio iznimno motiviran jer je igrao pred "svojima", a posebno će ostati zapamćeno njegovo lucidno proigravanje koje je Petkovića dovelo u čistu priliku za pogodak. Šteta što je nije realizirao. Naravno, ne treba u svemu zanemariti ni one koji su samo još jednom potvrdili kvalitetu. Kapetan Mile Škorić, pa oba bočna igrača Bartolec i Leovac, Nejašmić...

Zbog svega toga posjet Austriji bilo je ugodno iskustvo, a u njemu je Bjelica uspio kvalitetno raspodijeliti minutažu, pa ni jedan igrač u dva susreta nije igrao manje od sat vremena. To je već vrijeme u kojem svatko može pokazati koliko vrijedi. Inače, bijelo-plavi su jučer imali dan relaksacije, a danas nastavljaju rad punom parom.

Dalibor Keler
AUSTRIA K. 1 (1)

OSIJEK 4 (1)

FELDKIRCHEN – Modehaus Nimo arena. Vrijeme i teren: pogodni za igru. Gledatelja: 500. Sudac: Martin Begusch (Austrija). Strijelci: 0:1 Brlek (8), 1:1 Cvetko (30), 1:2 Petković (63), 1:3 Topčagić (65), 1:4 Brlek (81)

AUSTRIA KLAGENFURT: Menzel, Blauensteiner, Romero, Gkezos, Cvetko, Irving, Rieder, Wernitzing, Mahrer, Pink, Fridrikas. Još su igrali: Liu, Jaritz, Moritz, Hasehüttl, Schumacher, Wimmer, Miesenböck, Karwiena.

OSIJEK: Malenica. Bartolec, Škorić, Čeberko, Leovac, Nejašmić, Brlek, Janjić, Caktaš, Lovrić, Beljo. Još su igrali: Kolić, Grgić, Cvijanović, Zebec, Bakić, Petković, Topčagić, Mance.

Ivušić stigao na pripreme

Igrački kadar bijelo-plavih na pripremama u Sv. Martinu se kompletirao. Posljednji se priključio reprezentativni vratar Ivica Ivušić, a od onih koji pripadaju prvoj momčad nedostaje još samo Laszlo Kleinheilser, koji će se zbog ozljede momčadi priključiti tek po povratku u Osijek. On je dobio produženi odmor nakon što je sudjelovao u nastupima koje je hrvatska reprezentacija imala u UEFA-inoj Ligi nacija. U biti, Ivušić se pojavio dan ranije nego što li je to bilo najavljeno. Očekivalo ga se u Sv. Martinu jučer, a on se ukazao već u subotu u austrijskom Feldkirchenu gdje su Osječani igrali pripremnu utakmicu protiv Austrije Klagenfurt. Nije “Ive” gubio vrijeme jer se odmah preodjenuo u radnu odjeću i izišao na trening s trenerom vratara Silvijem Čavlinom. U pravoj akciji Ivušića bismo mogli vidjeti u petak kada će Osijek u slovenskim Beltincima igrati svoju četvrtu pripremnu utakmicu protiv novog rumunjskog prvoligaša Univerzitatee iz Cluja. D.Kl.

U Kazahstanu se igra u 14 sati

Nogometaši Osijeka doznali su termine početka utakmica 3. pretkola Konferencijske lige protiv kazahstanskog Kizilžara. Prvi susret koji je na rasporedu 21. srpnja u Astani počet će u 14 sati prema hrvatskom vremenu. Vremenska razlika u odnosu na Hrvatsku iznosi četiri sata, što znači kako će se ta utakmica prema kazahstanskom vremenu igrati od 18 sati. Zna se kad je utakmica, ali zasad se još ne zna hoće li navijači bijelo-plavih taj susret moći pratiti u izravnom TV prijenosu. Uzvratna utakmica s Kazahstancima u Gradskom vrtu na rasporedu je 28. srpnja, a početak je previđen u 20.30. D.Kl.

Najčitanije iz rubrike