Sport
IPAK NE MOŽE

Ćorić odustao od nastupa u Londonu
Objavljeno 27. lipnja, 2022.
Nakon duge stanke zbog ozljede vratio se na teniske terene, odigrao par mečeva, a sad ponovno pauzira. Borna Ćorić propustit će ovogodišnji Wimbledon, gdje mu je ždrijeb u prvom kolu za suparnika dodijelio 15. tenisača svijeta, Argentinca Diega Schwartzmana, a kao razlog za ovu odluku naveo je ozljedu ramena. Za Ćorića ovo nije lijep razvoj događaja u Londonu, ali za nekoga je njegovo povlačenje prava sreća. Naime, Ćorića će u glavnom ždrijebu zamijeniti “sretni gubitnik” iz kvalifikacija. Tako će na londonskom Grand Slamu jedini hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji tenisača biti Marin Čilić koji je postavljen za 14. nositelja i u utorak ga u prvom kolu čeka dvoboj protiv Amerikanca Mackenzieja McDonalda.



Borna je godinu dana pauzirao zbog ozljede ramena koju je morao sanirati operativnim zahvatom. Kako se na ovogodišnjem Wimbledonu ne mogu osvojiti bodovi za ATP ljestvicu, Ćoriću se ne isplati riskirati i izlagati još uvijek ne potpuno oporavljeno rame naporima igranja na tri dobivena seta, jer mu je sada osnovna misija poboljšati renking. Trenutačno je na 203. mjestu pojedinačne ATP ljestvice, a sam je kao cilj istaknuo plasman među 100 najboljih na svijetu, što bi mu jamčilo izravan ulazak u glavni ždrijeb na najvećim svjetskim turnirima. I. Li.
Hrvati u utorak
Danas na terenima u All England Clubu počinje Wimbledon, ali nitko od hrvatskih predstavnika neće biti u akciji. Marin Čilić na teren izlazi sutra, kada i Petra Martić, Jana Fett te Osječanka Donna Vekić, koju na prvoj prepreci očekuje neugodna Amerikanka Jessica Pegula.

Najčitanije iz rubrike