Sport
SP U VATERPOLU U MAĐARSKOJ

Barakude preko Gruzijaca idu po ogled sa Srbijom
Objavljeno 26. lipnja, 2022.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija danas (15.30) u Budimpešti počinje drugu fazu natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj. Nakon drugog mjesta u skupini u Debrecenu Barakude će u osmini finala u Budimpešti igrati protiv Gruzije za mjesto u četvrtfinalu, gdje već čeka Srbija.



Nokaut-prepreku više naša reprezentacija mora odraditi jer nije uspjela s dovoljnom razlikom u posljednjem kolu skupine B svladati Japan. Igrači Ivice Tucka slavili su s osam (21:13), a trebalo nam je 12 razlike kako bismo pretekli Grčku te tako dobili dva slobodna dana više. Da su Barakude i prve dvije četvrtine odigrale kao i posljednje, tada bi ta potrebna visoka pobjeda bila itekako dostižna, no na poluvremenu su protiv Japana čak i gubile dva razlike, prije svega zbog porozne obrane. No izbornik Tucak imao je velike primjedbe i na kriterij suđenja, koji je Japancima dopuštao previše toga, pa i "skakanje po glavama" naših vaterpolista.

- Sada nas čeka teži put, kao drugog u skupini očekuje nas jedna utakmica više, odnosno odigravanje osmine finala. Sada tek počinje pravi turnir, a mi nismo ovamo došli da bismo bili prolaznici. U osmini finala sastajemo se s Gruzijom, koja je sve samo ne neiskusna ekipa. U svom sastavu imaju nekolicinu vrlo dobrih pojedinaca, trebamo se dobro pripremiti. No vjerujem da smo kvalitetniji - rekao je Tucak, koji je generalo zadovoljan načinom kako je odrađena prva faza natjecanja, iako je to moglo biti i bolje.

- Odradili smo svoj maksimum, odigrali smo vrlo dobro grupnu fazu, ne može se reći fenomenalno, jer je u sve tri utakmice bio jedan pad. Sada moramo inzistirati da to smanjimo i da se taj pad što manje reflektira na naš rezultat.

Gruzija definitivno ne bi smjela biti veći izazov našim vaterpolistima, iako je jasno kako ne smije doći do opuštanja, koje bi moglo rezultirati nepotrebnim trošenjem uoči, vjerujemo, ogleda sa Srbijom, a, nadamo se, i za dalje. U Mađarskoj je Gruzija u prvom kolu svladala Brazil (14:10), potom je namučila Crnu Goru (9:10) te na kraju izgubila od domaćina (14:18).

- Sad kreće ono pravo, osmina finala, teži put. Prva i najvažnija je utakmica protiv Gruzije, koja nije bezazlen suparnik. To je reprezentacija koja ima pet internacionalaca, što talijanskih, hrvatskih srpskih što crnogorskih, koji igraju u ozbiljnim klubovima. Morat ćemo dati sto posto svoje energije i napora da tu utakmicu pobijedimo. Vjerujem da smo kvalitetnija momčad, ali morat ćemo dati sve od sebe. Želim da budemo bolji i idemo korak po korak - najavio je Tucak današnji dvoboj osmine finala.

Goran Roguljić
Parovi osmine finala i četvrtfinala

 

OSMINA FINALA (ponedjeljak)

14.00: Crna Gora - Japan

15.30: Gruzija - Hrvatska

17.00: Italija - Australija

18.30: Južna Afrika - SAD



ČETVRTFINALE (srijeda)

Grčka - Južna Afrika/SAD

Srbija - Gruzija/Hrvatska

Španjolska - Crna Gora/Japan

Mađarska - Italija/Australija

Možda ste propustili...

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike