Osijek
DAN MJESNOG ODBORA I CRKVENI GOD

Od ograde do ograde: Veliki radovi u Sarvašu
Objavljeno 24. lipnja, 2022.
Uobičajilo se posljednjih godina među Osječanima blagdan Rođenje sv. Ivan Krstitelja​ proslaviti u Sarvašu, a taj se crkveni god obilježava i kao dan tog mjesnog odbora. Oni koji rjeđe idu na tu stranu ostali su zatečeni radovima na glavnoj sarvaškoj prometnici, no upravo je ta investicija ocijenjena u ovom trenutku najvažnijom za Sarvaš.

Potvrdila je to i Ivana Davidović, predsjednica Vijeća MO-a, koja je u četvrtak bila domaćin svečane sjednice kojoj su nazočili brojni uzvanici. Tome je prethodilo polaganje vijenaca kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u obrani Sarvaša. "Rekonstrukcija državne ceste 213, koja u duljini od dva kilometra prolazi kroz Sarvaš, za naše je mještane zbog više razloga jako vrijedan infrastrukturni projekt", rekla je Davidović.

Slaže se s njom i dogradonačelnik Dragan Vulin, koji je uvjeren kako će ta prometnica promijeniti sliku mjesta nabolje. "U Osječkoj ulici bit će sve novo ‘od ograde do ograde‘. Dakle, novi nogostupi, zacjevljenje oborinskih kanala, biciklistička staza za sjeverne strane i proširen kolnik. S relativno novom školom, vrtićem, pa i zbog blizine Industrijske zone Nemetin, koja će uskoro ponuditi nova radna mjesta, Sarvaš će postati još poželjnije mjesto za život", istaknuo je Vulin. "Lijepo je vidjeti inicijative s najniže, mjesne razine prema Gradu i Županiji koje urode plodom", dodao je dožupan Josip Miletić.

Davidović je dodala kako je dovršena rekonstrukcija Ulice Pavla Miškina, a ove se godine u suradnji s Gradom Osijekom planira rekonstrukcija Ulice Vjekoslava Celestina, u koju će se uložiti 200 tisuća kuna. Obnovit će se i nogostup u Ulici Lovre Matačića.

Prvi put, a dogradonačelnik Vulin najavljuje kako će to biti stalna praksa, na svečane sjednice vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora dolazit će pročelnici svih upravnih tijela gradske administracije, kao i direktori gradskih tvrtki. Smisao toga je još izravnija komunikacija građana i gradskih službi u detektiranju i rješavanju akutne problematike. D.Kuštro
Najčitanije iz rubrike