Regija
GRAD PRIHVATIO EUROPSKU INICIJATIVU

”Europe Goes Local” projekt za sadržajniji život mladih Belišćana
Objavljeno 25. lipnja, 2022.
BELIŠĆE - U maloj vijećnici belišćanske gradske uprave održan je sastanak s mentoricom na projektu "Europe Goes Local – Supporting Youth Work at the Municipal Level" Branimirom Penić, članicom hrvatske nacionalne delegacije stručnjaka u projektu "Europe Goes Local" te mentoricom Gradu Belišću u projektnim aktivnostima.

"Grad Belišće sudjelovanjem u ovom projektu želi unaprijediti život mladih kreiranjem i donošenjem gradskog programa za mlade, do kojeg će doći istraživanjem potreba mladih, njihovim uključivanjem u definiranje mjera i aktivnosti", poručili su iz Grada o sastanku, čiji su sudionici bili članovi Radne skupine za izradu nacrta prijedloga gradskog programa djelovanja za mlade u Belišću: Domagoj Varžić, predsjednik Gradskog vijeća, Antonija Andrašek Barić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Lea Kozina, viša stručna suradnica za društvene djelatnosti, Matej Šimić, predsjednik gradskog Savjeta mladih, i Igor Paloh, projekt-asistent u belišćanskoj Lokalnoj razvojnoj agenciji, te uz njih ravnateljica Centra za kulturu "Sigmund Romberg" Tea Glavica i potpredsjednica Društva "Naša djeca" Belišće, Monika Đogaš.

Pročelnica Antonija Andrašek Barić podsjetila je kako se Grad u projekt uključio na preporuku Udruge gradova, a Domagoj Varžić osvrnuo se na sad već dugogodišnje uključivanje mladih u javni život istaknuvši kako je prvi gradski program za mlade rađen davno, da je današnji saziv Savjeta mladih već četvrti po redu te da Grad provodi cijeli niz socijalno-demografskih mjera. Mentorica Penić naglasila je kako je “Europe Goes Local” najveći europski projekt za rad s mladima te da je iznimno prestižno biti uključen u njega. Projekt traje šest godina, iako je u početku bilo predviđeno da traje samo dvije godine, no odlučili su ga dodatno produžiti sve do 2027. godine. Istaknula je kako je Hrvatska posebno uspješna u provođenju projekta, a ona je trenutačno mentorica Belišću i Vinkovcima. U suradnji s njom razvijen je plan djelovanja u projektu, podijeljen na četiri glavne etape, a ona je potpora tijekom njihova provođenja. Tijekom razgovora pohvalila je mjere koje Grad Belišće provodi, a od kojih su neke jedinstvene u državi, te je dodala kako je njezina preporuka da se nakon pandemijskog razdoblja više treba baviti slobodnim vremenom mladih jer su im danas najvažnije stvari prijevoz, prostor i informiranje. L. Aničić
Možda ste propustili...

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

ZAKUP POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA - ČEKA SE MINISTARSTVO

Gradu je neprihvatljivo za povrat predvidjeti više od 60 % zemljišta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana