Regija
FORTENOVA PRODAJE BELJSKE NEKRETNINE

Još nema zainteresiranih za bivšu zgradu beljske uprave
Objavljeno 25. lipnja, 2022.
U Baranji su na prodaju ponuđene tri komercijalne nekretnine i devet zemljišta
BELI MANASTIR - Fortenova grupa je u srpnju 2019. godine otvorila mrežnu stranicu s ponudom nekretnina u vlasništvu kompanija grupe.

Na njoj su trenutačno 172 nekretnine (70-ak manje nego krajem prosinca 2020.), od čega 70 komercijalnih, 101 zemljište i jedna rezidencijalna nekretnina. Od ukupnog broja, u vlasništvu Belja plus i nadalje se nalaze dvije komercijalne nekretnine te devet zemljišta (četiri manje nego u prosincu 2020.). Procijenjena je vrijednost komercijalnih nekretnina približno 2,3 milijuna kuna, a ponuđena zemljišta vrijede 200-tinjak tisuća kuna manje. Do prije dvije godine na listi je bila i na 850.000 kuna procijenjena stara beljska vinarija - objekt izgrađen 60-ih godina prošlog stoljeća ukupne površine 9351 četvorni metar, koju je Belje darovalo Općini Kneževi Vinogradi. Najvrjednija baranjska nekretnina koju je Fortenova odlučila prodati nekadašnja je upravna zgrada Belja u Kneževu. Procijenjena joj je vrijednost 1,8 milijuna kuna. Površina joj je 1687 četvornih metara, a izgrađena je početkom XX. stoljeća na parceli površine 10-ak tisuća četvornih metara. Svojevremeno je u njoj bilo jedino baranjsko rodilište, a poslije je ostala sjedište nekadašnjeg beljskog OOUR-a Poljoprivreda Kneževo. Podrum je projektiran kao spremište s tehničkim prostorijama (posljednje je upotrebljavan kao tiskara), u prizemlju i na prvom katu uredske su prostorije s hodnicima i sanitarnim čvorovima, a na drugom su katu samo spremište i čajna kuhinja. Zgrada se već dugo ne koristi, ima brojna oštećenja od vlage, oštećeni su vanjska i unutarnja stolarija, parketi izvađeni… Još u vrijeme kada je objavljena njezina prodaja načelnik Općine Popovac Zoran Kontak isticao je kako je riječ o objektu čija sanacija zahtijeva velika financijska sredstva, što Općina ne može iz vlastitog proračuna.

- No zainteresirani smo za darovnicu kako bismo se mogli javljati na razne natječaje. Do kraja godine ćemo vjerojatno uputiti pismo Belju plus te pokušati dogovoriti sastanak s ministricom Tramišak - isticao je tada, naglašavajući kako su mu se javljali i potencijalni investitori. I nadalje ne bi imao ništa protiv darovnice. S predstavnicima Belja nije se sastao, što obrazlaže čestim promjenama na čelu beljske uprave.

Što se komercijalnih nekretnina tiče, prodaji je namijenjen i kiosk u vlasništvu Tiska, smješten u užem središtu Belog Manastira. Taj poslovni prostor, koji se već dugi niz godina koristi kao prodavaonica tiskovina, duhanskih proizvoda i pratećeg asortimana, veličine je 15,50 četvornih metara, a zainteresirani bi trebali ‘’izbrojiti’’ 202.000 kuna. Preostala komercijalna nekretnina na popisu poslovni je prostor u Grabovcu, smješten u prizemlju stambeno-poslovne zgrade. Sastoji se od hodnika, tri ureda i sanitarnog čvora. Korišten je kao logistički ured pri kuhinji za jedinice djelatnika na terenu, a u posljednjem desetljeću izvan je uporabe. Procijenjen je na 242.000 kuna.

Ivica Getto
Tri zemljišta u Šećerani
Kada je riječ o zemljištima, Fortenova ih prodaje na području Mirkovca, Darde, Belog Manastira, Kneževa, Popovca i Čeminca. Najvrjednije od njih je 713.000 kuna vrijedno građevinsko zemljište neposredno uz televizijski odašiljač. Na prodaju je i 185.000 kuna vrijedan park, smješten uz južno pročelje kneževačkog dvorca. Površina mu je 1800 četvornih metara, a riječ je o sjevernom rubu Parka Marije Kristine.

Tri zemljišta ponuđena na prodaju nalaze se u belomanastirskom prigradskom naselju Šećerana. Vrijednost im se kreće od 162.000 do 289.000 kuna. Na jednom od njih nalazi se dječje igralište, spomenik braniteljima i pomoćno igralište tamošnjeg nogometnog stadiona, kojim se, do izgradnje novoga, koristi belomanastirski županijski prvoligaš Baranja-Belje.

Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

ZAKUP POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA - ČEKA SE MINISTARSTVO

Gradu je neprihvatljivo za povrat predvidjeti više od 60 % zemljišta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana