Crna kronika
UPORNI BARANJAC PIJAN SJEDA NA BICIKL

U tri godine 15 puta se trijeznio u istoj policijskoj postaji!
Objavljeno 25. lipnja, 2022.
Tijekom četvrtka, na području PU osječko-baranjske, policija je u prometu zatekla dva pijana biciklista i jednog vozača automobila. Najveća koncentracija alkohola (2,33 promila), izmjerena je 59-godišnjem biciklistu iz Bistrinaca, koji je zaustavljen u svom mjestu oko 16.15 sati. Ipak, "biser" četvrtka zaustavljen je oko 13.50 sati, u Belom Manastiru. Policajci su pri kontroli prometa zaustavili svog starog znanaca, 33-godišnjeg mještanina koji je imao 2,17 promila alkohola u krvi. Biciklist je smješten u posebnu prostoriju policijske postaje dok se ne otrijezni. Uvidom u policijsku evidenciju utvrđeno je kako je 33-godišnjak unazad tri godine čak 15 puta bio u istoj policijskoj postaji zadržan zbog vožnje biciklom pod utjecajem alkohola!

Policajci su u četvrtak u Osječko-baranjskoj županiji, u vremenu od 8 do 14 sati, proveli akciju usmjerenu na utvrđivanje prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i prekršaje pješaka. Ukupno je evidentirano 70 prekršaja, od kojih su 54 prekršaja počinili pješaci, i to: 14 prekršaja prolazak preko pješačkog prijelaza na znak crvenog svjetla na semaforu i 40 prekršaja prelazaka preko kolnika u naseljenom mjestu na udaljenosti manjoj od 50 metara od pješačkog prijelaza. Kod vozača je evidentirano pet prekršaja oduzimanje prednosti prolaska pješacima, po dva prekršaja nepropisne brzine, istek važnosti prometne dozvole i nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom te po jedan prekršaj upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanje pod zabranom, nekorištenje sigurnosnog pojasa i jedan ostali prekršaj.

Iz policije ističu kako će i dalje pojačano nadzirati promet zbog utvrđivanja prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i prekršaja pješaka. Isto tako i ovoga vikenda provodi se akcija usmjerena na utvrđivanje prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća i posljedica. Prije svega obratit će se pozornost na prekršaje prekoračenja brzine kretanja, vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i druge teže prometne prekršaje (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, oduzimanje prednosti prolaska pješacima...). S.Lacić
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

Najčitanije iz rubrike