Osijek
ČISTO VLASNIŠTVO UVJET JE ZA OBNOVU ILI PRODAJU

Grad Osijek želi otkupiti sve udjele odmarališta u Omišlju
Objavljeno 24. lipnja, 2022.

Grad Osijek čvrsto je odlučio riješiti budućnost Dječjeg odmarališta u Omišlju. Bilo na način da se prihvati temeljite obnove tog kompleksa koji je u sjećanju brojnih generacija osnovnoškolskih učenika, bilo da se odluči prodati ga. U oba slučaja uvjet je da bude čisto vlasništvo.



Trenutačno Grad Osijek ravnopravni je suvlasnik s općinama Antunovac, Erdut, Ernestinovo, Semeljci i Vuka. Do prošle godine svoj udjel imala je i Općina Čepin, koja je u ovo doba prošle godine svoj udjel zamijenila s Gradom Osijekom, koji im je zauzvrat ustupio vlasništvo nad nekretninom dječjeg vrtića u Čepinu. Tada je Grad Osijek postao vlasnik 2/7 nekretnine. Sada je, pak, preostalim općinama ponudio otkupiti njihove udjele, svaka od općina ima 1/7 suvlasničkog udjela. Za iznos od milijun i osamdeset tisuća kuna, jednako toliko kolika je bila vrijednost transakcije s Čepinom.

Za tu namjenu u gradskoj blagajni planiraju ukupni iznos od 5,4 milijuna kuna, koje bi isplatili kroz pet godina, godišnje je to 1,08 milijuna kuna. Odnosno, svakoj od općina to je iznos do 216 tisuća jednom godišnje. U Gradu preciziraju isplatu do 30. lipnja svake godine, zaključno s 2026. godinom, što znači da bi se već u iduća dva tjedna isplatila prva tranša. Kako je ovaj prijedlog tijekom proljeća već razmatran na općinskim vijećima, i ona su dala načelnu suglasnost, moglo bi se smatrati kako je "posao sklopljen". Jasno, još će svoje reći i gradski vijećnici.

Općine Antunovac, Erdut, Ernestinovo, Semeljci i Vuka Gradu Osijeku, a nakon primitka prvog obroka kupoprodajne cijene, izdat će potvrdu o plaćanju prvog godišnjeg iznosa i ovjeriti ju po javnom bilježniku. Na temelju te potvrde, jasno i sklopljenog ugovora o kupnji suvlasničkih dijelova na nekretnini Dječje odmaralište Omišalj, Grad Osijek ishodit će uknjižbu prava vlasništva na predmetnoj nekretnini na svoje ime i svoju korist.

Dječje odmaralište Omišalj, prema katastarskoj zabilježbi u naravi su kuća, objekti, dvorište, šuma i park, ukupne površine 5872 četvornih metara. D.Kuštro
Grad Osijek ravnopravni je suvlasnik s općinama Antunovac, Erdut, Ernestinovo, Semeljci i Vuka

5,4 milijuna kuna

planirani je iznos koji bi Grad utrošio za kupnju udjela. Isplatili bi to kroz pet godina, godišnje nešto više od milijun kuna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike