Osijek
PRIJE LJETNE STANKE SASTAJU SE I GRADSKI I ŽUPANIJSKI VIJEĆNICI

Gradsko vijeće u utorak, Skupština OBŽ-a u srijedu
Objavljeno 24. lipnja, 2022.
Prije ljetne stanke vijećnici Gradskog vijeća i Županijske skupštine odradit će još, svaki, po jednu sjednicu. Obje su najavljene za idući tjedan, prvi će u klupe vijećnice u Županijskoj 4 gradski vijećnici, njihova sjednica dogovorena je za utorak. Dan poslije na rasporedu je sjednica Županijske skupštine.

Pred gradskim ocima nešto je zanimljiviji dnevni red, ali prvenstveno zato što će se pred njima naći izvješća o poslovanju u 2021. godini gradskih tvrtki. Ukupno ih je 11 od kojih je deset u pretežitom gradskom vlasništvu - podsjetimo riječ je o Vodovodu, Ukopu, Unikomu, GPP-u, Športskim objektima, Tržnici, BIOS-u, Zavodu za stanovanje, Osječkom sajmu i Obnovljivim izvorima energije, dok u Tera Tehopolisu Grad Osijek ima manjinski vlasnički udio.

Kada smo kod gradskih tvrtki, zanimljivo je kako je Općina Semeljci ponudila Gradu Osijek da im proda svoj udio u Vodovodu, riječ je o 0,43 posto udjela u vlasništvu.

I vijećnici Županijske skupštine raspravit će o radu i poslovanju, i to Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije te Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Na obje sjednice je i po jedna istovjetna točka; kao osnivači HNK-a u Osijeku, i jedni i drugi vijećnici se u ime Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije moraju izjasniti o prijedlogu Kazališnog vijeća za imenovanjem Vladimira Hama za novog intendanta. Mandat bi mu počeo u travnju iduće godine. D.Kuštro
Možda ste propustili...

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

Najčitanije iz rubrike