Osijek
GRADONAČELNIK I SURADNICI POSJETILI MO CVJETNO NASELJE

Napokon asfaltiran nastavak Zelene i Tihe ulice u Briješću, Cvjetno će dobiti novi vrtić
Objavljeno 23. lipnja, 2022.
Nakon što je u nešto više od mjesec dana posjetio Josipovac, Tvrđavicu i Jug 2, gradonačelnik Ivan Radić obišao je u četvrtak sa suradnicima i Cvjetno naselje, gdje je Unikom rekonstruirao i obnovio kolnike u dvjema ulicama, Zelenoj i Tihoj, koje su dugi niz godina bile neprimjerene standardima koje bi jedna gradska sredina trebala imati. Za to je utrošeno 240.000 kuna.



- Ovime jasno dajemo do znanja da vodimo brigu o svim mjesnim odborima i gradskim četvrtima. Ovdje u Cvjetnom naselju rekonstruirali smo kolnike u Zelenoj i Tihoj ulici, koji nisu bili primjereni normalnim uvjetima života. Želim naglasiti kako je Grad Osijek ove godine u odnosu na prethodnu izdvojio 27 posto više sredstava za obnovu i rekonstrukciju nogostupa i kolnika na području Cvjetnog naselja - rekao je Radić, najavivši potom još jednu lijepu novost za stanovnike ovog naselja.



- Kada je riječ o ulaganjima u ovom mjesnom odboru, na Nacionalni plan oporavka i otpornosti prijavili smo izgradnju tri vrtića na području grada Osijeka, a jedan će od njih biti realiziran upravo u Cvjetnom naselju, gdje živi veliki broj mladih obitelji s djecom te postoji potreba za vrtićem - poručio je Radić.


Podsjetio je kako je ove godine u vrtiće upisano 251 dijete više u odnosu na prethodnu godinu te dodao kako ne može biti zadovoljan, jer nisu upisana sva djeca.



- Ipak, ono što smo u ovih godinu dana mogli učiniti to smo i učinili. Vjerujem da ćemo taj problem riješiti nakon što izgradimo tri nova vrtića i nadogradimo postojeće - poručio je gradonačelnik.



Predstavnik Mjesnog odbora Cvjetno naselje Ivica Petrović, izrazio je zahvalnost zbog činjenice da je napokon asfaltiran nastavak Zelene i Tihe ulice, dok je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Osijeka Antonio Lozančić, dodao kako su stanovnici dvaju ulica konačno dočekali da njihove ulice poprime oblik kakav su trebale oduvijek imati.



- U Zelenoj ulici dio asfaltirane ceste bio je u izuzetno lošem stanju, pa je tvrtka Unikom sve sanirala i obnovila te je bivša tucanička cesta sada konačno asfaltirana i može se nazvati ulicom. U Tihoj je ulici također bilo oko 70 metara tucaničke ceste koja je sada također asfaltirana - rekao je Lozančić, dodavši da s predsjednicima svih gradskih četvrti i mjesnih odbora imaju izuzetno dobru suradnju.

Ivan Alilović
Jedan od planirana tri nova gradska vrtića bit će izgrađen u Cvjetnom naselju, gdje je mnogo mladih obitelji

Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike