Crna kronika
PROMETNI PREKRŠAJI U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Mađar s 1,72 promila vozio auto u Hrvatskoj
Objavljeno 24. lipnja, 2022.
U utorak i srijedu na području Osječko-baranjske županije policajci su evidentirali šest vozača automobila i tri biciklista koji su vozili pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola (1,72 promila), izmjerena je 33-godišnjem Mađaru. On je za upravljačem auta zaustavljen u srijedu, u 23.52 sata, u Rakitovici. Morao se trijezniti u policijskoj postaji. Pravi "biser" zaustavljen je u utorak, oko 00,40 sati, u Valpovu. Policajci su zaustavili automobil kojeg je vozio 42-godišnjak iz Bistrinaca, i to za vrijeme dok mu je rješenjem suda određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine, jer je u razdoblju od dvije godine prikupio devet negativnih prekršajnih bodova. Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo. Odveden je u Općinski sud gdje mu je određeno zadržavanje na 15 dana te je odveden u zatvor.

Istoga dana, u 19.05 sati, u Tvrđavici, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač automobila, 24-godišnjak iz Čepinskih Martinaca, zbog prebrze vožnje sletio je s kolnika. U krvi je imao 1,54 promila alkohola. Oko 23.30 sati, u Drinskoj ulici u Osijeku, zaustavljen je automobil kojim je upravljao 61-godišnjak iz Sarvaša za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja motornim vozilima "B" kategorije. Alkotestiranjem mu je izmjerena koncentracija od 1,40 promila alkohola u krvi. I ovaj vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo. Sada mu prijeti plaćanje 35.000 kuna, ili zatvor do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

U srijedu, oko ponoći, u Tenji su policajci zaustavili automobil kojim je upravljao 44-godišnjak iz Osijeka. Alkotestiranjem mu je izmjerena koncentracija od 2,21 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju policije dok se ne otrijezni. Oko 20.50 sati, u Našicama, zaustavljen je automobil kojim je upravljao 28-godišnjak iz Đurđenovca bez položenog vozačkog ispita. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je 28-godišnjak unatrag tri godine dva puta pravomoćno presuđen za istovrsni prekršaj te je i on uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju. S.Lacić
Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike