TvObzor
SJAJNA VIJEST ZA LJUBITELJE “IGRE PRIJESTOLJA”

Jon Snow dobit će svoju vlastitu seriju, utjelovit će ga Harington
Objavljeno 24. lipnja, 2022.
Dok vjerni obožavatelji nestrpljivo iščekuju spin-off "Zmajeva kuća" ("House of the Dragon"), "Game of Thrones" priča vrlo vjerojatno će se, kroz iduće godine, na ekranima HBO-a - nastaviti. Prema pisanju magazina Variety, u ranoj je fazi razvoja nastavak "Igre prijestolja", koji će se fokusirati na dogodovštine Jona Snowa nakon što je protjeran sa sjevera iza nekadašnjeg Zida jer je ubio kraljicu Daenerys Targaryen.

Britanski glumac Kit Harington ponovo će biti angažiran za ulogu, a za snimanje je zadužen HBO, koji je emitirao megapopularnu seriju. Jon Snow, temeljen na fikcionalnom liku serije fantasy romana "Pjesma leda i vatre" ("A Song of Ice and Fire") američkog autora Georgea R. R. Martina, bio je jedan od glavnih pretendenata na prijestolje, no u finalu osme i posljednje sezone prognan je iz Westerosa te se zajedno s grupom slobodnjaka (the Wildings) uputio preko Zida Sjevernog kraljevstva (the Wall) u novi život.

Za svoju ulogu u "Igri prijestolja" Harington je dobio nominacije za nagradu Emmy te nominaciju za nagradu Zlatni globus, a po završetku tog projekta postao je dio Marvela ulogom u filmu o superherojima "Vječnici" ("Eternals"), u kojem je glavnu ulogu igrao škotski glumac Richard Madden, njegov kolega iz "Igre prijestolja". Poznat je i po tome što je izdržao neka od najzahtjevnijih snimanja "Igre prijestolja", uključujući zloglasnih 11 tjedana zimskih noćnih snimanja posljednje sezone u Sjevernoj Irskoj.

Za sada nije poznato hoće li se u nastavku “Igre prijestolja” pojaviti poznata lica koja su još bila živa na kraju serije, poput polusestara Jona Snowa, Aryje i Sanse Stark, ili, pak, Brienne. U međuvremenu, obožavatelji će od 22. kolovoza ove godine moći uživati u seriji od deset epizoda “Zmajeva kuća”, temeljenoj na Martinovoj knjizi “Vatra i krv”, koja će pričati priču o događanjima koja su prethodila svemu i fokusirati se na obitelj Targaryen. D.M.
Možda ste propustili...

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata