TvObzor
HALFTIME. GLAZBENI DOKUMENTARAC

Kako je Jennifer Lopez uspjela odaslati svoju važnu poruku
Objavljeno 24. lipnja, 2022.
R: AMANDA MICHELI. G: JENNIFER LOPEZ, KIM BURSE, PARRIS GOEBEL, ELAINE GOLDSMITH-THOMAS, HAMISH HAMILTON, BEN AFFLECK

Možda niste fan Jennifer Lopez, ili ste jednostavno hejter i mislite da je riječ o praznoglavoj i plitkoj zvijezdi koja vrti stražnjicom i pjeva poskočice. U oba slučaja sigurno nećete gledati njezin dokumentarac "Halftime" koji se nedavno pojavio u ponudi Netflixa. E, pa šteta! Ne samo da je riječ o dosta dobro režiranom glazbenom dokumentarcu, nego je i tema mnogo dublja nego što biste mogli nagađati.



Naime, većina medija u najavama filma naglasak stavlja na to da je "J.Lo bila šokirana kad je čula da u poluvremenu Super Bowla nastupa sa Shakirom". Da, istina je, bila je šokirana, jer je dovoljno pametna da zna da ju je (od strane republikanaca financirani) NFL pozvao samo kako bi oprao savjest zbog rasne diskriminacije. No, kako su u njihovim očima latinozvijezde očito "slabije" od bijelih, odlučili su se ugurati dvije latinopjevačice u koncert koji u poluvremenu finala traje bijednih 15 minuta. Tko ne bi bio uvrijeđen? Nakon silnih godina plesanja, glumljena i pjevanja, odnosno tri paralelne karijere u kojima je zaradila milijarde dolara, bijelci u naslonjačima i dalje ju doživljavaju "sobaricom u skupoj haljini".

I sama sam imala mnogo predrasuda oko ovog filma, ali znatiželja me ponukala da vidim što to J. Lo ima za reći. Dojmila me snaga žene koja se probila iz velike portorikanske obitelji u malom stanu u Bronxu do svjetskih pozornica i Hollywooda. Radna etika kakvu samo plesači imaju i čvrst karakter koji može zahvaliti roditeljima, učinili su od nje to što jest danas. Činjenica što joj je nastup u poluvremenu Super Bowla toliko znači, samo pokazuje da poštuje sve svoje uspjehe, jer ih nije dobila na tanjuru. Svjesna je znoja kojim je došla do svega toga i zato joj je to tako važno. A činjenica da je svojim nastupom željela prenijeti političku poruku i uspjela se izboriti za to u doba Trumpove rasističke strahovlade, doista je vrijedna divljenja. Zanimljiv, pa čak i dirljiv film koji će vam sigurno promijeniti mišljenje o J.Lo.
Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike